Početni pritisak Kazahstana kao da je iznenadio Zmajeve, a prvi put domaćem golmanu naša selekcija zaprijetila je u 11. minuti. Tada je Stas Pokatilov odbranio šut glavom Miroslava Stevanovića.

Pet minuta kasnije izabranici selektora Ivayla Peteva dobro su kombinovali preko desne strane, a loptu je poslije dodavanja Stevanovića preko gola poslao Smail Prevljak.

Bugarski stručnjak, uprkos brojnim otkazima i administrativnim problemima (nedobijanje viza op.a), ostao je vjeran svojoj taktici, pa su najbolji bh. fudbaleri i danas zaigrali u formaciji 3-5-2 sa Ćivićem, Kovačevićem i Ahmedhodžićem u zadnjoj liniji.

Iako u prvom dijelu prvog poluvremena bh. fudbaleri nisu uspjeli napraviti veliku šansu, u 25. minuti stigli su do vodstva. Odličan centaršut Stevanovića u mrežu domaće selekcije glavom je pospremio Smail Prevljak i tako potvrdio da odlična golgeterska forma u dresu belgijskog Eupena nije slučajnost.

Do kraja prvog dijela Edin Džeko je imao nekoliko pokušaja glavom, no kapiten Zmajeva nije uspio naći put do mreže, a vrijedi izdvojiti i pokušaj Eldara Ćivića iz slobodnog udaraca sa same ivice šesnaesterca kojeg je izborio Prevljak.

Kada se sabere i oduzme, Zmajevi su na pauzu otišli sa zasluženim vodstvom.