Bordo tim danas je u sklopu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na dupke punom stadionu u Konjicu teškom mukom savladao Igman rezultatom 2:1. Za Konjičane je ovo šesti vezani poraz.

Gosti su poveli iz prve prave šanse. U 14. minuti Hasić je proigrao Anđušića, ovaj se sjajno snašao i poslao loptu iza leđa Ćemana.

U 30. minuti Igman je izjednačio. Bodul je strijelac. Šutirao je s distance, lopta je zakačila jednog igrača Sarajeva, Rogić je bio na lopti, ali nešto slabije intervenisao.

Šest minuta poslije Oliveira je izašo sam pred Ćemana i šutirao u golmana Igmana.

Mreža Sarajeva zatresla se u nadoknadi prvog poluvremena, glavom je pogodio Sipović, ali gol je poništen zbog nedozviljene pozicije.

U drugom dijelu obje ekipe imale su svoje šanse. Konjičani su prijetili preko Denkovića u više navrata, najbolju priliku za goste propustio je Anđušić u 58. minuti.

Kada se činilo da će Igman i Sarajevo podijeliti bodove, gosti su stigli do trijumfa.

U 89. minuti Mulalić je ubacio iz kornera, Radović se sjajno snašao, uklizavanjem stigao do lopte, koja je nekao završila u mreži. Moguće je i da se radi o autogolu Buturovića.

Za Sarajevo je ovo sedma pobjeda u sezoni i trenutno je tim Simona Rožmana drugi na tabeli sa 23 boda. Igman je uknjižio osmi poraz i trenutno je 10. sa devet bodova.