Uto28062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Transferi Dogovor postignut: Roma je kapitulirala, Miralem Pjanić seli u Torino

Dogovor postignut: Roma je kapitulirala, Miralem Pjanić seli u Torino

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Rome Miralem Pjanić na korak je od prelaska u Juventus. La Gazzetta dello Sport javlja da je praktično sve dogovoreno i da će Mali Princ krenuti put Torina.

O ovom transferu se je šuškalo već neko vrijeme, a Stara dama je bila odlučna u namjeri da dovede bosanskog veznjaka na izričit zahtjev trenera Massimiliana Allegrija. Dolazak sportskog direktora Juventusa Giuseppe Marotte u Rim je bio uspješan, a ponajviše zahvaljujući Antoniu Rüdigeru.

Naime, Roma je planirala da proda Rüdigera Chelseaju, čime bi riješila dio problema oko finansijskog fair-playa, ali njegova povreda je stopirala taj transfer. Rimljanima do kraja juna treba između 30 i 40 miliona eura kako bi izbjegli kaznu UEFA-e, pa su odlučili da žrtvuju Pjanića.

Visina transfera trebala bi iznositi 30.4 miliona eura plus 2 miliona bonusa. Prema trenutnom ugovoru sa Romom otkupna klauzula iznosi 38 miliona eura, a 15% te sume ide Pjaniću. Stara dama će Romi platiti njeno, a sa Pjanićem su se dogovorili da mu tu sumu nadoknade kroz petogodišnji ugovor.

Riječi trenera Vučice Luciana Spallettija da će radije zadržati Radju Nainggolana nego Pjanića otvorila su vrata za prelazak bh. reprezentativca u Torino.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda