Sri04082021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno UPOREĐUJEMO: STADIONI U RS PRAZNI, U FEDERACIJI BiH SPEKTAKLI!

UPOREĐUJEMO: STADIONI U RS PRAZNI, U FEDERACIJI BiH SPEKTAKLI!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kakav fudbal se igra u Republici Srpskoj najbolje znaju gledaoci! A, njih nigdje ni od korova.....Uporedili smo Prvu ligu Republike Srpske i Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, i došli smo do alarmantnih brojki......

Trebalo bi da su ova dva takmičenja u znaku jednakosti, jer obje lige daju ekipe koje ulaze u Premijer ligu BiH, ali, nažalost, barem po posjeti na tribinama realnost je sasvim drugačija.

Prva četiri kola Prve lige RS posmatralo je ukupno 7.250 gledalaca (po kolima, 2.850, 1.350, 1.450, 1.600), dok je u četiri kola „komšijske“ lige put stadiona krenulo 25.900 gledalaca! Ili po kolima (6.200, 3.900, 8.700).

Zastrašujuće djeluje podatak da je samo na jednoj utakmici u Bihaću između Jedinstva i Veleža sakupilo se 6.000 gledalaca, ili u Mostaru u duelu Veleža i Olimpika 4.000, dakle na ta dva pomenuta meča više nego na 24 u Republici Srpskoj.

Gdje je problem?

U funkcionisanju Fudbalskog saveza RS, koji je klubove prepustio sam sebi. Kada bi zavirili na blagajne, koliko je stvarno prodano ulaznica, podatak bi bio daleko ispod navedenih 7.250 gledalaca.

Republika Srpska ima zvučnija fudbalska imena od Federacije BiH, ali derbi Borac – Rudar Prijedor privuče 500 gledalaca i to pod svijetlošću reflektora.

Pored Borca i Rudara, tu su još bivši premijerligaši Slavija, Kozara, Alfa Modriča, Drina Zvornik, ali očigledno da oni ne mogu privući više publiku na stadione.

Do tada, u komšiluku sa kvalitetom približnim fudbalskim, ali savezom daleko bolje funkcionalnijim, stvari stoje tako......

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda