Uto03082021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Neretljak: Hajduk je pogriješio u vezi Menala, u BiH ima još zanimljivih igrača

Neretljak: Hajduk je pogriješio u vezi Menala, u BiH ima još zanimljivih igrača

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mato Neretljak, aktuelni trener Orašja, člana Prve lige FBiH, dao je zanimljiv intervju za hrvatski portal 100posto.hr.

Prenosimo najinteresantnije dijelove razgovora:

Igrali ste u tri od četiri naša najveća kluba: Hajduku, Rijeci i Osijeku. Sva tri kluba danas su se podigla. Kakav je po Vašem mišljenju današnji HNL?

“Dosta pratim HNL i, iskreno, Dinamo je za koplje igrački kvalitetniji od drugih. Derbi je Hajduk dobio na snagu i to mi je jako drago, ali Dinamo dovodi mlade igrače koji su izuzetno kvalitetni i pravi razliku. Osijek je ekipa koja se dolaskom privatnog kapitala stabilizirala i u prošloj polusezoni napravila odličan rezultat. Neće im biti lako to potvrđivati jer će sada svi protiv njih više zapeti što je i normalno. Hajduk može puno bolje i mislim da je sada doveo par igrača dobrih. Vratili su Caktaša koji je izuzetno igrao još kad sam ja bio u Hajduku. Izuzetno je kvalitetan igrač i on je primjer kakve igrače Hajduk treba dovoditi. Dva, tri, pet mladih i kvalitetnih igrača kakvih ima u Hrvatskoj. Na te igrače se Hajduk mora bazirati”, kaže Neretljak pa dodaje:

“Hajduk je pogriješio time što nije doveo Luku Menala. Ne znam cijenu i ne znam je li skup, ali ja sam trener u Bosni i Hercegovini i poznajem nogomet ovdje i to je momak koji igra u Širokom Brijegu i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač Premijer lige. Sigurno je velika perspektiva i odličan igrač za budućnost. Zašto i kako je otišao u Dinamo? Vjerojatno je tu presudan bio novac. Ne znam detalje, ali znam da se radi o iznimno kvalitetnom igraču.”

Ima li u BiH igrača koji bi, osim Menala, bili zanimljivi hrvatskim klubovima?

“Naravno, uvijek ima zanimljivih igrača. Svi klubovi imaju zanimljivih igrača za HNL. Treba se puno više bazirati na to područje zato što igrači u BiH još nisu preskupi, a kvalitete ima dosta. Nije mi jasno da je lakše dovesti nepoznatog igrača iz Brazila nego iz Bosne ili Makedonije koja je blizu. Logično mi je uzeti od susjeda gdje možeš lakše pratiti igrača.”

Danas ste trener u BiH, gdje su Vas u jednom trenutku čak i optužili za namještanje utakmica.

“Tko nije radio u Bosni i Hercegovini ne zna što je posao. Ako mislite nešto napraviti u životu, morate proći sito i rešeto BiH. Bilo u nogometu, bilo u politici. To je država takva kakva je. Sretan sam da imam to iskustvo, haha. O ovim namještanjima ne bih govorio. Javio sam se u tužilaštvo i taj naš razgovor je trajao dvije i pol minute. Nakon toga mi se više nitko nikada nije javio. Ne zanima me sada otvaranje Pandorine kutije. Radim svoj posao. Tko je bolji, bolji je. U nogometu se sve može na sto načina provjeriti. Mato Neretljak uvijek igra za pobjedu, a ovo dalje me ne zanima.”

Koji klub danas vodite?

“Vodim Orašje u BiH. To je kao hrvatska druga liga, prva liga federacije. U Orašju sam i rođen. Tu ostajem do ljeta ako Bog da. Takav je dogovor s ljudima iz kluba. Nakon toga ću se uputiti u azijske krajeve i krenuti istim putem kojim sam išao kao igrač. Imam već nekih ponuda. Moja menadžerska agencija je iz Koreje tako da čekam da se poklopi pravi tajming. Tajming je najvažniji u nogometu. Ne treba ići grlom u jagode”, zaključuje Neretljak.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda