Pet03122021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Zbog izbacivanja iz lige: FK Mladost Doboj-Kakanj i Fudbalski savez BiH u utorak izlaze pred međunarodni sud

Zbog izbacivanja iz lige: FK Mladost Doboj-Kakanj i Fudbalski savez BiH u utorak izlaze pred međunarodni sud

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nogometni savez Bosne i Hercegovine i Fudbalski klub Mladost u utorak će izaći pred međunarodni Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Početak suđenja, koje će zbog pandemije koronavirusa biti održano online, je zakazan za 23. novembar, a Mladost je tužila NS BiH zbog toga što ih je, prema njihovom mišljenju, krovni savez nelegalno izbacio iz Premijer lige BiH.

Drugostepena komisija za licenciranje i neimenovani ekspert NS BiH su taj klub izbacili iz Premijer lige BiH. I pored žalbi čelnici saveza su odlučili ostati pri svojoj odluci te je Mladost ovu sezonu morala početi u Prvoj ligi FBiH.

Čelnici kluba iz Doboj Kaknja su stoga odlučili pravdu potražiti na međunarodnom sudu u Lozani, koji je nadležan za rješavanje svih sporova u sportu.

Kako saznaje portal Klix.ba, Mladost će na suđenju zastupati višečlani advokatski tim koji će pozvati pet svjedoka, dok će na suprotnoj strani NS BiH zastupati samo jedan advokat bez prisustva predstavnika saveza.

CAS bi trebao donijeti konačnu odluku na proljeće, a još uvijek je nejasno šta bi se desilo ukoliko Mladost dobije tužbu.

Jedna od mogućnosti je i da bi im se automatski osiguralo mjesto u Premijer ligi naredne godine, to onda za sobom povlači i pitanje regularnosti Prve lige FBiH ove sezone s obzirom na to da bi se već unaprijed znao putnik u viši rang.

Kako god se slučaj završi, bit će ga zanimljivo pratiti.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda