Sub31072021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Evropsko prvenstvo se neće igrati u 12 država?

Evropsko prvenstvo se neće igrati u 12 država?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Evropska fudbalskafederacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien.

EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, takmičenje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Evropi sve više komplikuje, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbejdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no UEFA je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Iza Rusije je odlično organizirano Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda