Sri16062021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Predsjednik FIFA-e: Ne zanima me Superliga ni kada Bayern igra s Liverpoolom

Predsjednik FIFA-e: Ne zanima me Superliga ni kada Bayern igra s Liverpoolom

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino kaže da ga ne zanima osnivanje evropske Superlige te da je njegova vizija da klubovi koji ne igraju u Evropi dođu na nivo da se mogu boriti za titulu prvaka svijeta.


On je rekao kako njega samo zanima da Svjetsko klupsko prvenstvo dođe na jedan viši nivo, odnosno da timovi koji nisu iz Evrope budu konkurentniji u tom takmičenju.

"Kao predsjednika FIFA-e zanima me samo Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Superliga", rekao je Infantino i nastavio:

"Za mene nije bitno kada Bayern iz Minhena igra protiv Liverpoola, već kada se Bayern sastaje sa Boca Juniorsima. Liverpool ima 180 miliona navijača širom svijeta, Flamengo ima 40 miliona, ali od toga je njih 39 miliona u Brazilu. Liveprool ima možda pet miliona navijača u Engleskoj, ali 175 miliona navaijača širom svijeta", istakao je predsjednik FIFA-e.

Nakon toga, kazao je da je njegov cilj da i drugim klubovima izvan Evrope osigura svijetlu budućnost.

"Želim da klubovi i izvan Evrope imaju budućnost, a moja vizija je da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koje mogu postati svjetski prvaci", kazao je Infantino.

Podsjećamo, Sky Sports je u utorak objavio informaciju da je barem 12 najvećih klubova iz Evrope pregovaralo o osnivanju evropske Superlige, novog zatvorenog takmičenja koje bi se igralo po uzoru na NBA ligu, a koje bi počelo 2022. godine.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda