Sri16062021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno UEFA u narednih pet godina smanjuje nagradni fond u Ligi prvaka i Evropskoj ligi

UEFA u narednih pet godina smanjuje nagradni fond u Ligi prvaka i Evropskoj ligi

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

UEFA je odlučila da u sljedećih pet godina smanji iznose novčanih nagrada u Ligi prvaka i Evropskoj ligi navodeći kao razlog finansijske gubitke uzrokovane krizom zbog pandemije Covida-19, objavio je londonski dnevni list Times, a prenosi Reuters.

UEFA je obavijestila svoje članice kako je zbog odgode utakmica završne faze Lige prvaka i Evropske lige u prošloj sezoni došlo do smanjenog priljeva novčanih sredstava od prodaje televizijskih prava i sponzorskih ugovora, što je rezultiralo finansijskim gubitkom većim od 666 miliona američkih dolara.

Takmičenja su prekinuta u martu i nastavljena tek u avgustu bez navijača na tribinama te u promijenjenom formatu takmičenja na neutralnom terenu u Portugalu, uz odigravanje samo jedne umjesto dvije utakmice po paru u četvrtfinalu i polufinalu.

Za 32 ekipe grupne faze Lige prvaka trebalo je biti izdvojeno 1,95 milijardi eura.

Prema izvještaju iznesenom u Timesu engleski klubovi mogu očekivati pad prihoda od televizijskih prava i od novčanih nagrada za ostvarene rezultate u ukupnom iznosu od oko četiri posto.

(SC)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda