Sub10062023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno

Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina u Argentini je odlična prilika da se isprobaju nove stvari

U Osijeku je nakon više od četiri godine radova nikao 80 miliona eura vrijedan stadion Pampas koji je konačno spreman za otvaranje.

Inter i Milan igraju polufinale Lige prvaka, Juventus i Roma polufinale Europske lige, a Fiorentina polufinale Konferencijske lige. Talijanska liga nije jaka i zato su ti uspjesi senzacija ovogodišnjih europskih natjecanja

Fudbalski savez Srbije donio je odluku da svaki klub koji prije početaka takmičenja odustane od tog ranga, automatski će biti premješten u najniži rang.

Došlo je i do promjena u formatu kvalifikacija za EURO, te evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Krajem prošlog mjeseca na utakmici osmog kola fudbalske Lige Hercegovačko-neretvanskog kantona između NK Mostar i Univerzalne škole sporta Fortuna, u timu Fortune u 55. minuti na teren su zajedno zakoračili Branimir Borovčanin i Ensar Vila.

Bosancima trideset i jedna Hercegovcima samo jedna “Mladost”!

Poznato je da sudijama na mečevima omladinske kategorije uopšte nije lako suditi zbog konstantnog pritiska s tribina od nezadovoljnih roditelja.

Taj 17. listopada 1990. godine zauvijek će ostati urezan u povijest hrvatskog nogometa.

Na susretu druženja sportskih prijatelja i legendi fudbala sa prostora nekadašnje države, upriličili smo susret, sa povodom, sa najuspješnijim selektorom reprezentacije BiH Mehmedom Baždarevićem.

Stranica 1 od 5