Pon27032023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Španjolska liga Prekršen pakt Reala i Atletica sklopljen prije 15 godina

Prekršen pakt Reala i Atletica sklopljen prije 15 godina

Atletico i Real Madrid više nisu susjedi koji se međusobno poštuju, pošto je prekršen pakt sklopljen prije 15 godina.

Real i Atletico su na terenu žestoki rivali, osjeti se taj ogroman rivalitet kada se sastanu, ali uprave kluba imaju ili su barem imale izuzetne odnose tokom godina. Gradski rivali imali su usmeni dogovor da neće jedni drugima pokušati uzeti nogometaše iz akademija, ali sada je to prekinuto.

Jesus Forte je talentovani omladinac Atletica, ali je Real odlučan da ga dovede. Ovaj 15-godišnjak slovi za jednog od najvećih talenata u Atleticovoj školi i klub je sam obavijestio da ne želi tu da nastavi karijeru, da bi se potom saznalo da ga vrbuju u Realu.

I drugi mladi igrač Atletica, Nacho Almeida, također je na meti Kraljeva, koji će očito zbog svog renomena daleko prije dovesti talentovane klince nego Atletico.

Naravno i Atletico namjerava pomrsiti planove Realu, čak pokušava sada da dovede neke talentovane igrače iz akademije madridskog tima, što će samo dodatno pogoršati odnose i zbog kojih će davno postignuti pakt biti u potpunosti zanemaren.

Marcos Llorente posljednji je nogometaš koji je iz jednog prešao u redove drugog rivala. Nakon što nije bio u planovima bivšeg trenera Zinedinea Zidanea, odlučio se u ljeto 2019. potpisati za Atletico iako je ponikao u Realovoj školi. Ipak, transferi iz jednog u redove drugog kluba nisu "zabranjeni" niti se smatraju neobičnima, a pakt je trebao da znači kako jedni drugima neće "krasti" mlade igrače.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Lipanj 2022 08:21

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda