Uto28062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Njemačka liga VAR ispravio 40 sudijskih grešaka za polusezonu u Bundesligi

VAR ispravio 40 sudijskih grešaka za polusezonu u Bundesligi

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Efikasnost inovativnog sistema video tehnologije (VAR) na korekciji spornih sudijskih odluka razlog je što jenjava buka najvećih kritičara u nogometnim ligama širom Evrope.


Čelnici Bundeslige saopštili su kako je u elitnoj njemačkoj ligi, koja koristi VAR od početka sezone 2017/18., ovaj sistem iskorigovao čak 40 sudijskih odluka za prethodnu polusezonu.

"Postoji pozitivan trend u upotrebi VAR-a u odnosu na premijernu sezonu", rekao je predstavnik Njemačkog nogometnog saveza Ronny Zimmermann.

Iako kritičari često kao argument upotrebi VAR-a iznose "sjeckanje" utakmice, sa iznesenim statističkim podacima teško se mogu takmičiti jer prekid zbog pregleda video snimka traje u prosjeku samo 60 sekundi.

Čelnik VAR projekta u Bundesligi Joachim Drees naveo je da se održao visok procenat ispravnih korekcija sudijskih odluka u odnosu na sezonu kada je uveden sistem.

"Statistika koja je sprovedena nakon polusezone ukazuje na to da je VAR zaista efikasan i mogu slobodno reći fenomenalan", rekao je Drees.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda