Pon14062021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Italijanska liga As Napolija dijeli pizze beskućnicima, odjeću siromašnima, pravi dom psima lutalicama

As Napolija dijeli pizze beskućnicima, odjeću siromašnima, pravi dom psima lutalicama

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dries Mertens je već četiri i pol godine u Napulju i za sebe kaže da je postao pravi Napolitanac.

Grad pod Vezuvom, 30-godišnjak iz belgijskog Levena, doživljava kao svoj, što potvrđuju i njegove aktivnosti koje obavlja u slobodno vrijeme.

List iz Napulja “Corriere” piše da je Mertens krajem decembra, sa još nekoliko prijatelja, raznosio pizze po cijelom gradu i dijelio ih beskućnicima.

“Imao je dogovor sa nekoliko picerija da otkupi sve što proizvedu, a onda je ih prerušen cijele večeri dijelio ljudima koji nemaju dom. Nije želio da ga neko prepozna, a i nije želio da komentariše to što radi”, piše list, navodeći da je obilazio željezničke i autobuske stanice po gradu, gdje ima najviše beskućnika.

Njegove humanitarne aktivnosti su raznovrsne, podsjeća “Corriere”.

Svakog mjeseca dijeli poklone u dječjoj bolnici, pacijentima koji boluju od kancera, a krajem prošle godine sa suprgom Katrin osnovao je sklonište za pse lutalice, u saradnji sa gradskim vlastima.

Italijanski mediji su prenijeli i da je više puta slao humanitarnu pomoć u Venecuelu, te da je garderobu koju on i supruga ne koriste dijeli siromašnima, preko organizacije Crveni krst.

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda