Sub31072021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Italijanska liga Tekst koji je uzdrmao Italiju: Upravlja li Juventusom opasna mafijaška organizacija

Tekst koji je uzdrmao Italiju: Upravlja li Juventusom opasna mafijaška organizacija

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Žestoke optužbe na račun čelnika Juventusa osvanule su jutros u italijanskim medijima.

Magazin “Fatto Quotidiano” piše da se predsjednik kluba Andrea Agnelli sastao nedavno sa Roccom Dominellom, koji je uhapšen zbog veza sa mafijaškom organizacijom ‘Ndrangheta’.

Prema tvrdnjama tog lista, Agnellija je sa Dominellom spojio Fabio Germani, jedan od vođa navijača Juventusa, koji je, takođe, pod istragom policije zbog navodne saradnje sa pripadnicima ozloglašene kriminalne organizacije.

“Fatto Quotidiano” piše da se ‘Ndrangheta povezala sa navijačkim grupama i da se njeni ljudi bave, između ostalog, i preprodajom ulaznica za mečeve Juventusa, koji su stalno rasprodati.

Iz Juventusa je stigao demanti medijskih natpisa, koji su se našle pod istragom italijanskog tužilaštva.

“Juventus i predsjednik Agnelli demantuju pisanje pojedinih medija. Nikakvog sastanka nije bilo, gospodin Agnelli ne poznaje osobu koja se pominje u medijima”, saopćio je Juventus, podsjećajući da su italijanski istražni organi još ranije pokrenuli istragu o mogućoj povezanosti mafijaških organizacija sa navijačkim grupama Juventusa, te da su se čelnici kluba tada stavili na raspolaganje državnim institucijama.

“Spremni smo da pomognemo u svakom trenutku”, navodi se u saopćenju Juventusa.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda