Sri12052021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Italijanska liga Priča nije laž: Inter se oglasio o metku u koverti

Priča nije laž: Inter se oglasio o metku u koverti

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros su italijanski mediji prenijeli informaciju da je Antonio Conte dobio kovertu u kojoj su se nalazili metak i pismo puno prijetećih poruka, nakon čega je treneru Intera dodijeljena policijska zaštita.

Međutim, nedugo nakon pojave ovakvih informacija oglasila se i supruga stratega Nerazzurra i na svom Facebook profilu poručila da je "prića o metku laž", te da ima osjećaj da "neki ljudi ustanu ujutro i odmah pokušavaju nešto izmisliti i pisati o tome".

Međutim, sada je Inter potvrdio da priča sa metkom u koverti nije bila laž, ali da je ista, namijenjena Conteu, stigla u sjedište kluba, a ne na kućnu adresu italijanskog stretega.

Istraga je pokurenuta nakon što su uposlenici kluba odnijeli kovertu u policiju.

"U vezi sa pričom objavljenom danas, Inter želi razjasniti da Antonio Conte nije lično primio prijeteće pismo i odnio ga u policiju... Pismo je stiglo u klub i proslijeđeno je, kako to protokol nalaže, relevantnim organima", poručili su iz Intera.

Metak u koverti je u Italiji već dobro poznat način zastrašivanja, a sličnu pošiljku je u prošlosti dobila i nekolicina italijanskih političara.

Iako bi se vrlo vjerovatno moglo raditi tek o bolesnoj šali, italijanske vlasti na ovaj slučaj gledaju jako ozbiljno.

Podsjetimo, Conte se našao na meti uvreda, prijetnji i kritika navijača Juventusa, njegovog bivšeg kluba, kada je preuzeo ekipu Intera...

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda