Čet30062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Engleska liga Novi problemi za Abramovicha, Chelsea ide na status "zamrzavanja"

Novi problemi za Abramovicha, Chelsea ide na status "zamrzavanja"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ruski mlijarder Roman Abramovich saopštio je početkom ovog mjeseca da prodaje Chelsea.

"Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Sad sam odlučio da ga prodam", rekao je Abramovich i dodao je:

"Vjerujem da je ovo u najboljem interesu kluba, navijača, uposlenika, kao i klupskih sponzora i partnera", rekao je Abramovich.

Međutim, jutrošnje vijesti sa ostvra govore da Abramovich ne može još prodati Chlesea i da klub ide na status "zamrzavanja".

Londonski klub će dobiti posebnu licencu kojom će moći obavljati sve aktivnosti u fudbalu, naravno to se odnosi i na transfere igrača, ali imat će status "zamrznutog" kluba obzirom da je Vlada Velike Britanije Abramovichu "zamrzla" svu imovinu i nema pravo na prodaju, ali ni kupovinu.

Abramovich se odlučio prodati klub nakon što su mu vlasti Velike Britanije uvele sankcije o zabrani poslovanja i ulaska u ovu zemlju. Abramovich je prihvatio odluku i zatim je odlučio prodati sve što ima u Engleskoj.

Dosta je bogataša koji bi rado kupili tim sa Stamford Bridgea, a trenutno je prvi kandidat američki milijarder Todd Boehly. Ovaj 46-godišnjak težak je oko četiri milijarde funti i spreman je ući u klub s još nekoliko investitora. Ipak, ponuda od tri milijarde dolara, koliko je nudio 2019. godine neće biti ista i ona će iznositi vjerovatno oko dvije milijarde, ali pitanje je sada koliko bi mogla cijela situaciaj potrajati oko nove odluke u vezi sa statusom Chelseaja.

Boehly je suvlasnik nekoliko poznatih američkih timova. U julu prošle godine je s Markom Walterom kupio 27 procenata Los Angeles Lakersa čija je vrijednost preko pet milijardi dolara.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda