Uto28062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Engleska liga Vlasnik evropskog giganta dotakao dno: Bogatstvo mu se procjenjuje na 30 milijardi eura, a on je uradio ovo

Vlasnik evropskog giganta dotakao dno: Bogatstvo mu se procjenjuje na 30 milijardi eura, a on je uradio ovo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U vrijeme koronavirusa gotovo svi su na gubitku, pa tako i fudbalski klubovi.

Engleska Premier liga je s oklijevanjem ipak morala prekinuti takmičenje. te se pridružiti većini liga koje čekaju da se situacija s koronavirusom smiri.

Svakom utakmicom koja se ne odigra klubovi su na gubitku, za klubove iz italijanske lige se štete predviđaju na 700 miliona eura.

Zato se dogovaraju smanjenje plata, raskidaju se ugovori koji su prevelik teret klubovima i mnoge druge stvari koje će smanjiti finansijske probleme klubovima, piše DailyMail.

Ali u engleskoj Premier ligi ne barata se milionima nego s milijardama kad su neki klubovi u pitanju.

Tu se prije svega misli na Manchester City, Manchester United, Chelsea i druge...

Igrači u takvim klubovima imaju milionske godišnje plate i podrazumijeva se da će to biti malo teže isplatiti uz ovakve gubitke.

Ali tu je i osoblje klubova koji žive od utakmica svojih klubova, i preko tih utakmica dobivaju plate i honorare s kojima preživljavaju. Kao što možete i zamisliti, ne treba im puno, ali ni to neki klubovi ne žele isplatiti.

U NBA ligi su se igrači morali pobrinuti za to osoblje, od Kevina Lovea do Ziona Williamsona.

U engleskoj Premier ligi većina klubova se pobrinula za to, od Manchester Uniteda do Crystal Palacea, ali ima onih i koji nisu.

Jedan od najbogatijih klubova na svijetu, Manchester City, ne isplaćuje svoje osoblje.

Bogatstvo njihovog vlasnika Šeika Mansoura se procjenjuje na 30 milijardi eura, a ni milion eura ne treba za pokriti plaće osoblja koje ne prima ništa u vrijeme dok se ne igraju utakmice zbog koronavirusa.

- Očekujete od velikih klubova da pomognu, da daju više podrške, ali nisu, rekao je član osoblja koji je očekivao više od kluba kojem finansije nikad nisu bile problem, barem kad su fudbaleri u pitanju.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda