Pon27032023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja Europska liga Pogledajte sve golove sa dramatične utakmice Slovana i Zrinjskog

Pogledajte sve golove sa dramatične utakmice Slovana i Zrinjskog

Kada se činilo da je sve gotovo, u 121. minuti Slovaci su poslali dugačku loptu pred gol Zrinjskog, najviši u skoku bio je Guram Kashia, lopta je zatim došla do Ramireza koji šutira škaricama i pogađa za 2:1

U uzvratnom susretu playoff runde Konferencijske lige Zrinjski je nakon drame jedanaesteraca izgubio od Slovana u Bratislavi i nije se plasirao u grupnu fazu tog evropskog takmičenja.

Nakon 90 minuta igre bilo je 1:0, nakon produžetaka 2:1, a odluka je pala nakon 14 udaraca s bijele tačke.

Kada se činilo da je sve gotovo, u 121. minuti Slovaci su poslali dugačku loptu pred gol Zrinjskog, najviši u skoku bio je Guram Kashia, lopta je zatim došla do Ramireza koji šutira škaricama i pogađa za 2:1.

Sudac je zatim svirao kraj i odluka je pala nakon udaraca s bijele tačke.

Za Zrinjski precizni su bili Bilbija, Karlo Kamenar, Savić, Frane Maglica, Slobodan Jakovljević, a za Slovan David Hrnčar, Žan Medved, Mustafić, Myenty Abena, Ramirez.

U šestoj seriji Hrvoje Barišić poslao je loptu preko prečke, Čondrić je odbranio šut Gurama Kashia, zatim je Matija Malekinušić također bio neprecizan, a odlučujući jedanaesterac za Slovan realizirao je Aleksandar Čavrić.

Time je san Zrinjskog o plasmanu u grupnu fazu Konferencijske lige ugašen.

Pogledajte sve najzanimljivije trenutke utakmice:

 

Izvor: https://www.fokus.ba

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda