Ispiši ovu stranicu

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI KONAČNI OBRAČUN ZA ODLAZAK NA EURO

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Preživi li Srbija gostovanje na sjeveru, igrat će finale u Beogradu, odličan ždrijeb za BiH!

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija, odnosno play-off Lige nacija, turnira iz kojeg će se izdvojiti posljednje četiri reprezentacije na Euro 2020., odlučio je  u petak u Nyonu da će Bosna i Hercegovina kod kuće dočekati Sjevernu Irsku, a onda će, ukoliko pobijedi, opet kod kuće čekati boljeg iz ogleda između Slovačke i Irske.

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, među kojima je i Hrvatska, a još četiri će se dobiti kroz četiri play-offa Lige nacija.

Liga nacija igrala se u četiri jakosne skupine - Liga A, B, C i D. Reprezentacije pobjednice četiri skupine u svakoj od liga izborile su play-off, ukoliko kroz klasične kvalifikacije za odlazak na Euro nisu izborile plasman. Ako su izborile plasman, pravo play-offa prenosilo se na iduću rangiranu momčad iz Lige nacija.

 

U play-offu A Lige nacija Island će u polufinalu dočekati Rumunjsku, a Bugarska reprezentaciju Mađarske. Finale ove skupine će se igrati u Sofiji ili Budimpešti.

U play-offu B Lige nacija se od ranije znalo da će u polufinalu igrati Bosna i Hercegovina protiv Sjeverne Irske, odnosno Slovačka protiv Republike Irske, a današnjim ždrijebom je odlučeno da će se finale igrati u BiH. I Srbija je imala solidni ždrijeb -  slučaju da izbaci Norvešku u polufinalu u gostima, igrat će finale u Beogradu protiv pobjednika dvoboja Škotska - Izrael.

U play-offu D Lige nacija Gruzija će igrati protiv Bjelorusije, a Sjeverna Makedonija protiv Kosova. Ždrijeb je odlučio da će se finale ove skupine igrati ili u Tbilisiju ili u Minsku.

Prve utakmice play-offa igraju se 26. ožujka, a finala pet dana 31. ožujka.