Pon27062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Ovo su ugovori i računi koje SIPA traži od Nogometnog saveza BiH: Intelektualni rad od 30.000 KM

Ovo su ugovori i računi koje SIPA traži od Nogometnog saveza BiH: Intelektualni rad od 30.000 KM

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Traži se dokumentacija kako je Miličić izabran za savjetnika Vice Zeljkovića, čelnike krovna kuća bh. nogometa

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zatražila je prije nekoliko dana od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) svu dokumentaciju o spornim ugovorima koje je potpisala krovna kuća bh. nogometa tokom 2021. godine.

Nisu postupili po ranijem zahtjevu

Prema informacijama "Avaza", pripadnici SIPA-e postupaju po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje je zvanično formiralo predmet o brojnih neregularnostima u radu Saveza.

Naime, kako saznajemo, razlog zašto SIPA traži dokumentaciju je taj što nisu postupili po ranijem zahtjevu iz septembra prošle godine. Tačnije, iz Saveza nisu dostavili svu tražene dokumentaciju, nego su dali šture informacije i nepotpisane ugovore.

Ustvari, SIPA -u i tužioce najviše zanimaju dokumenti o savjetniku predsjednika Saveza, Marku Miličiću.Sporan ugovor s Miličićem

Sporan ugovor s Miličićem

Traži se dokumentacija kako je Miličić izabran za savjetnika Vice Zeljkovića, čelnike krovna kuća bh. nogometa, ali i izvještaje, koje je pisao sam Miličić.

Također, sporne su i novčane uplate koje je Savez izvršio na njegov račun i objašnjenje na osnovu čega su uplaćeni određeni novčani iznosi za njegov intelektualni rad.Ugovor potpisan 2.jula 2021.godine

Ugovor potpisan 2.jula 2021.godine

Portal "Avaza" j e u posjedu ugovora i računa, koje traži SIPA od Saveza.

Prvi je ugovor s Miličićem, potpisan 2.jula 2021. godine. 

Prema ovom ugovoru, Miličiću je dogovorena isplata 30.000 KM na osnovu ugovora o intelektualnom radu. Potpisnik ugovora, kao naručilac posla je Adnan Džemidžić, generalni sekretar Saveza.

Radi se o broju protokola 02-2497 / 21.Miličiću plaćen smještaj i prije potpisivanja ugovora

Miličiću plaćen smještaj i prije potpisivanja ugovora

Međutim, u posjedu smo i računa koji se odnose na troškove u hotelu "Swiss" u Sarajevu, odnosno sve uplate za sve osobe koje su tamo odsjele na račun Saveza.

Među njima je upravo Miličić. Svi troškovi su nastali još u vremenu dok nije ni bio ni potpisan ugovor, tačnije mjesec ranije.Miličić i 1.juna 2021.godine odsjeo u hotelu

Miličić i 1.juna 2021.godine odsjeo u hotelu

Potvrđuje to i račun iz hotela u centru Sarajeva.

Miličić, rođeni Beograđanin, ustvari, imao je plaćene troškove smještaja, iako nije ni imao ugovor.

Osim toga, ti troškovi su iznosili i do 500 KM za dva dana. Nikom nije jasno kako su pravdani. No, Miličić navodno nije bio jedini. Na desetine je takvih, zbog čega se i traži dokumentacija.

Gradnja terena sa vještačkim travnjakom

SIPA traži i kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkim travnjakom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu. 

Zanima ih zašto je odluku o njihovoj gradnji donio Komitet za hitnost, a ne Izvršni odbor NS BiH. SIPA također želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda