Pon14062021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Radnik eurogolovima srušio nemoćnu Mladost

Crno na bijelo: Donosimo obrazloženje Odluke o neizdavanju licence za FK Mladost

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Mladost iz Doboj Kakanja ostala je bez licence za premijerligaško takmičenje tako da bi, bez obzira što je na terenu izborila ostanak, u narednoj sezoni mogla igrati u nižem rangu.

Ne mire su u premijerligašu iz Doboj Kaknja sa odlukom Drugostepene komisije za licenciranje, a prvi čovjek kluba Mensur Mušija najavio je borbu do samog kraja. Iz Mladosti su već najavili žalbu Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ukoliko ista ne urodi plodom, spremni su se žaliti CAS-u.

Već su u Mladosti započeli proces formiranja pravnog tima koji će ih zastupati, a kako saznajemo među pravnicima koji će braniti interese kluba biće i nekoliko stranaca.

A, zbog čega Mladost nije dobila licencu? Pitanje je koje ljubitelji fudbala u našoj državi danas najčešće postavljaju. Danas se čak pojavila i informacija da su u pitanju, pored infstrukturnih uslova kako od samog početka tvrdi Mušija, i određena finanasijska dugovanja.

Međutim, da se radi samo o infrastrukturnim problemima, za koje u Mladost smatraju da ih zapravo i nema, pokazuje i službeni dokument do kojeg je došao SportSport.ba. Nakon toga kontaktirali smo i Mladost, a iz ovog kluba su kategorički odbacili navode koji se nalaze u obrazloženju odluke. Naveli su i kako će, da bi dokazali da navodi nisu tačni, tražiti tonski ili pisani zapis sa sjednice ukoliko postoji.

Dakle, u obrazloženju Odluke se između ostalog navodi da je Mladost ispunila finansijske kriterije, a licencu nije dobila zbog infrastrukturnih uslova. U nastavku teksta možete pogledati kompletno obrazloženje Odluke o neizdavanju licence premijerligašu iz Doboj Kaknja.


Međutim, u Mladosti se ne namjeravaju tako lako predati. Danas su povukli prvi potez i zatražili sastanak sa IO N/FSBiH kao i ostalim premijerligašima.


Za sada su dva kluba pozitivno odgovorila na poziv Mladosti. U pitanju su Velež i Sarajevo. Interesantno da su ova tri kluba nedavno najavili i formiranje Udruženja premijerligaša.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda