Sub25092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Bivši trener Slobode i GOŠK-a preuzima Borac?!

COVID-protokol: N/FSBiH prijeti novčanim kaznama i oduzimanjem bodova

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 17. jula usvojio je i odobrio “Plan mjera i procedura COVID-19” za odigravanje utakmica Premijer lige BiH i Kupa BiH bez prisustva publike.

Takmičarska sezona u Premijer ligi naše države počinje 1. augusta. Iz FSBiH su zaprijetili da će one klubove koji se ne budu pridržavali protokola kažnjavati novčano, a u “težim” prekršajima i oduzimanjem bodova.

Plan sadrži način ponašanja klubova, fudbalera, medija i ostalih sudionika takmičenja u eri pandemije koronavirusa.

Na stadionu će tokom odigravanja susreta moći prisustvovati maksimalno 131 osoba.

Obavezno je da se igrači, stručni štabovi, članovi medicinskog tima testiraju na koronavirus i rezultate dostave u FSBiH najkasnije 48 sati prije utakmice prvog kola. Testovi se mogu raditi PCR ili serološkom metodom.

U slučaju pojave zaraženih igrača u ekipi, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu sa epidemiološkim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju.

Plan mjera koji je sastavljen na 11 stranica, a koji potpisuje Izvršni direktor za sport FSBiH Elmir Pilav, sadrži i disciplinsku odgovornost.

– U slučaju da klubovi ne ispoštuju bilo koju mjeru u dokumentu podliježu disciplinskoj odgovornosti. Klub koji ne izvršava obaveze iz “Plana mjera i procedura COVID 19” bit će kažnjen novčanom kaznom od 3.000 do 10.000 KM. Ako se prekršaj ponovi ili okvalifikuje kao teži prekršaj, klub će biti kažnjen oduzimanjem od dva do šest bodova ili kaznom od dva do šest negativnih bodova – piše u Planu mjera.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda