Sri28072021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Poraz Sarajeva u Krupi

Kakve sankcije čekaju NK Čelik?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbaleri Željezničara i Čelika trebali su danas na stadionu Grbavica igrati susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali isti je otkazan jer NK Čelik nije izmirio dugovanja u roku koji mu je zadala Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH.

Disciplinka komisija je ekipi iz Zenice dala rok do 31. oktobra da izmiri sva dugovanja koja ima prema nekim sadašnjim i bivšim fudbalerima, ali obzirom da klub nije ispoštovao taj rok, dobio je zabranu igranja današnje utakmice.

Zeničanima je, kako bi se zaštitio integritet takmičenja, produžen rok do brifinga pred današnju utakmicu. Iz Čelika su obećali kako će donijeti dokaze o izmirenju dugovanja na brifingu, ali to nisu uradili, pa nadležnim organima delegiranim za utakmicu nije preostalo ništa drugo nego da istu otkažu.

Inače, rezultat današnjeg susreta bit će registrovan 3:0 za ekipu s Grbavice.

NSBiH nije dozvolio odigravanje utakmice jer Zeničani nisu ispunili svoje obaveze, a tek u narednom periodu tim s Bilinog polja će se naći u ozbiljnim izazovima.

Činjenica da utakmica nije odigrana zbog neispunjenih obaveza zeničkog tima stavlja ovaj tim u neugodnu situaciju, a kompletan slučaj ide na Takmičarsku komisiju.

Kako tvrdi izvor SportSport.ba iz NSBiH, Takmičarska komisija će utakmicu registrovati rezultatom 3:0 u korist Željezničara, a zatim će kompletan slučaj prebaciti na Disciplinsku komisiju.

A propisi u slučaju neopravdano neodigranih utakmica su jasni. Slijedi kazna i oduzimanje bodova.

"Klub čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, bit će kažnjen oduzimanjem od 3 do 12 bodova", jasno stoji u članu 63 pravilinika NSBiH.

Dakle Čelik sasvim sigurno čeka kazna, a vidjet ćemo kakva će biti konačna odluka Disciplinske komisije NSBiH.

Zeničani su imali rok do prošlog petka da izmire dugovanja ali ga nisu ispoštovali.

U toj Odluci koju je donijela Disciplinska komisija navodi se da je NK Čelik dužan isplatiti dugovanja prema sljedećim sadašnjim i bivšim uposlenicima i to:

- Fudbaleru Aleksandru Majdancu - 6,800,00 KM

- Bivšem fudbaleru Tariku Adiloviću - 25,000,00 KM

- Bivšem fudbaleru Tinu Karamatiću - 10,000,00 KM

- Nogometnom klubu 'Vitez' iz Viteza za nogometaša Vedrana Vrhovca - 30,000,00 KM

Ukoliko zenički klub ne izmiri pomenuta dugovanja do sljedećeg petka bit će izbačen iz svih takmičarskih utakmica kada je u pitanju sezona 2019/20.

Podsjetimo, prvobitni rok je bio do prošlog petka, pa do brifinga pred današnju utakmicu. Klub to nije ispoštovao pa je meč protiv Željezničara odgođen i registrovan službenim rezultatom 3:0 za Plave.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda