Ned04122022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Održan žrijeb za EuroVolley 2023

Održan žrijeb za EuroVolley 2023

Bosna i Hercegovina u grupi B sa Italijom, Rumunijom, Hrvatskom, Bugarskom i Švicarskom

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Bosna i Hercegovina izvučena u grupu B za predstojeće Europsko prvenstvo CEV EuroVolley 2023.

Večeras je u Kraljevskoj palači u Napulju održana gala večer Europske odbojkaške konfederacije - CEV na kojoj su izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo - CEV EuroVolley 2023.

Kao što je poznato, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, je po drugi put osigurala svoje mjesto na smotri najboljih reprezentacija u Europi. Ovoga puta izabranice Stevana Ljubičića su bile prve u kvalifikacionoj grupi F , sa pet pobjeda i jednim porazom, te su iza sebe ostavile reprezentacije Grčke, Švicarske i Norveške.

Na Europskom prvenstvu 2023 godine učešće će uzeti 24 reprezentacije i bit će odigrano 76 utakmica. Najbolje odbojkašice Europe takmičit će se u četiri zemlje  i 8 gradova.

Belgijski grad Gent ugostit će reprezentacije grupe A: nosioca grupe, Belgiju, reprezentaciju Slovenije koju je za svog protivnika izabrala Belgija, te Srbija, Poljska, Ukraina i Mađarska koje su izvučene iz preostalih šešira.

Tri talijanska grada Verona, Monca i Turin bit će domaćini grupi B, u kojoj će svoje snage sa domaćinom Italijom odmjeriti još i Rumunija koju je izabrala reprezentacija Italije, zatim Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Švicarska.

Utakmice grupe C će se igrati u Njemačkoj, u gradu Dusseldorfu, gdje će se pored domaćina i reprezentacije Azerbejdžana koje je izabrala reprezentacija Njemačke, takmičiti još i Turska, Češka Republika, Švedska i Grčka.

Glavni grad Estonije, Talin, ugostit će grupu D, a u toj grupi su se našli Finska, kao izabrana reprezentacija, kao i reprezentacije Holandije, Francuska, Slovačka i Španija.

Nakon grupne faze takmičenje se seli u belgijski Brisel i Florencu u Italiji gdje će se igrati utakmice osmine i četvrtine finala. Sama završnica prvenstva, utakmice polufinala i finale će se igrati u Briselu.

Antonella Del Core, talijanska odbojkašica, je iz trećeg šešira izvukla našu reprezentaciju u grupu B, gdje će naše najbolje odbojkašice odmjeriti snage sa Italijom, Rumunijom, Bugarskom, Hrvatskom i dobro poznatom Švicarskom. Naše reprezentativke, predvođene Stevanom Ljubičićem, će zaisugrno dati sve od sebe da u što boljem svjetlu predstave našu državu i ostvare zapažen rezultat na ovoj smotri najboljih odbojkašica Europe.

U prilogu Vam dostavljamo grafički prikaz grupa za predstojeće Europsko prvenstvo.

Molimo Vas da ovu vijest objavite u Vašem cijenjenom mediju i obavijestite javnost o aktivnostima reprezentacije Bosne i Hercegovine i Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

S poštovanjem,

--

Odbojkaški savez BIH

     press služba

Kontakt:

  • web: www.osbih.ba
  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Telefon: 033/552-891
  • Fax: 033/552-891
  • Adresa: Ulica Alipašina 14L; 71000, Sarajevo
Više u ovoj kategoriji: « Poštovani predstavnici medija

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda