Ned04122022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Poštovani predstavnici medija

Poštovani predstavnici medija

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Europska odbojkaška konfederacija (CEV) za danas zakazala žrijeb grupa za Europsko prvenstvo 2023 godine.

Palazzo Reale, Kraljevska palača, u Napulju (Italija), danas će ugostiti predstavnike nacionalnih odbojkaških federacija koje su se plasirale na CEV EuroVolley 2023. Kao što je poznato, svoje mjesto na Europskom prvenstvu obezbijeile su i reprezentativke Bosne i Hercegovine predvođene selektorom Stevanom Ljubičićem.

Četiri države bit će domaćini Europskom prvenstvu 2023 godine: Belgija, Italija, Njemačka i Estonija. U svakoj od ove četiri zemlje, pored domaćina, bit će po pet reprezentacija. Svaki od četiri domaćina imat će mogućnost da odaberu po jednu reprezentaciju koju žele u sojoj grupi. Ostalih 16 reprezentacija bit će podijeljeni u 4 šešira prema rang listi CEVa, zaključno sa 16. septembrom 2022. godine. Reprezentativke Bosne i Hercegovine trenutno zauzimaju 16. mjesto na CEV rang listi, te će se prema tome, ukoliko ih neko od domaćina ne  izabere, naći u trećem šeširu. Odbojkašice će u prvoj, grupnoj, fazi prvenstva odigrati 5 utakmica.

Nakon prve faze, po četiri reprezentacije se plasiraju u 1/8 finala. Reprezentacije iz grupa A i C će svoje utakmice igrati u Belgiji, dok će reprezentacije iz grupa B i D svoje utakmice igrati u Italiji. Pobjednici utakmica 1/8 finala se plasiraju u 1/4 finale, koja će se igrati u Briselu (Belgija) i Firenci (Italija). Polufinalne i finalna utakmica će se igrati u Belgiji.

Na CEV EuroVolley 2023 za žene, pored domaćina, nastupit će: Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Rumunija, Češka Republika, Ukraina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Finska, Mađarska, Azerbejdžan, Španija, Grčka i Švicarska.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine na ovoj svečanosti CEVa predstavljat će Milutin Popović, predsjednik odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj svi zainteresovani mogu pratiti uživo na YouTube kanalu European Volleyball – link: https://www.youtube.com/watch?v=eoprprAl-tQ

U prilogu Vam dostavljamo najavu ovog događaja od strane CEVa.

Molimo Vas da ovu vijest objavite u Vašim cijenenim medijima.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo!

​Odbojkaški savez BIH

     press služba

Kontakt:

  • web: www.osbih.ba
  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Telefon: 033/552-891
  • Fax: 033/552-891
  • Adresa: Ulica Alipašina 14L; 71000, Sarajevo
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Studeni 2022 09:58

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda