Pon17012022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi GRADAČAC DOČEKAO ŠAMPIONE

GRADAČAC DOČEKAO ŠAMPIONE

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Večeras je Gradačac, na gradskom trgu ispod Kule Zmaja od Bosne, dočekao svoje šampione. RK Gradačac je prvak Prve lige F BiH i povratnik u Premijer ligu u kojoj je igrao dugi niz godina.

Sasvim zasluženo su rukometaši iz Gradačca još od prvog kola zasjeli na čelo tabele Prve lige i to mjesto zadržali do kraja.

Stvorena je jedna strašna ekipa na čelu sa trenerom Dadom Doborcem koja je to pokazala i kroz takmičenje kada se samo pitalo sa koliko će golova razlike protivnička ekipa izgubiti, bilo da se igra u Gradačcu ili van njega.

Ta razlika je počesto bila i više od duplo u odnosu na  protivničke golove. Iza ove ekipe stoji dugotrajan rad, stoji cijeli grad kome je rukomet miljenik sporta, stoje gradske strukture i nadati se da će uspješno predstavljati svoj grad i u Premijeri. 

Te njihove uspjehe, igre, rad, zalaganje i sportsku i fer igru su večeras nagradili i njihovi sugrađani i u velikom broju izašli na gradski trg da taj uspjeh pozdrave sa svojim rukometašima.

Bilo je veličanstveno to slavlje i radost navijača i igrača, tako da je tog časa skoro sve u gradu stalo. Ne želimo nikoga posebno da ističemo ali svi igrači koji su prošli kroz ove prvenstvene utakmice su dali svoj doprinos i svoj maksimum, tako da je ovo zasluga svih njih, trenera  i rukovodstva kluba.

Možda samo da napomenemo da je RK Gradačac i teoretski još u prošlom kolu osigurao titulu prvaka i da se čekalo ovo poslednje kolo kada će biti uručeni pehari da se održi ovo slavlje.

Uzgred, danas je RK Gradačac gostovao u Travniku i po običaju više nego ubjedljivo pobijedio sa 52:32. To i nije više toliko bitno, bitno je da od sljedeće sezone Gradačac ima svog predstavnika u najelitnijem rukometnom takmičenju a ekipe iz Premijer lige da potsjetimo da se Zmajevi ponovo vraćaju među vas.

Piše: Suad Krajnović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda