Ned05022023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi

Juniorke ŽOK Orašje izborile su plasman u finale za odbojkaškog prvaka FBiH i na najljepši način potvrdile kontinuitet odličnog rada u klubu.

Bosna i Hercegovina u grupi B sa Italijom, Rumunijom, Hrvatskom, Bugarskom i Švicarskom

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Europska odbojkaška konfederacija (CEV) za danas zakazala žrijeb grupa za Europsko prvenstvo 2023 godine.

Odbojkaški klub Napredak iz Odžaka svojim uspjesima nekada je proslavljao svoj mali grad na sjeveru naše zemlje.

Vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH održana je danas u Sarajevu.

Vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH održana je danas u Sarajevu.

Rukomet u Gradačcu ima dugu tradiciju i zbog svoje atraktivnosti i uspjeha nije bez razloga omiljen kod gradačačke publike, tako da su mnogi prozvali ovu sportsku sredinu i ovaj grad ,, Gradom rukometa“. I sada se prva ekipa RK Gradačac takmiči u našoj najelitnijoj ligi – Premijer ligi BiH.

U Gradačcu je završen 4. Memorijalni odbojkaški turnir posvećen dvjema vrsnim odbojkašicama koje više nisu među nama a dostojno i časno su nosile dres gradačačkog odbojkaškog kluba OK Kula.

U subotu 24.09.2022. u Gradačcu u Gradskoj dvorani, održaće se četvrti memorijalni turnir posvećen dvjema izuzetnim odbojkašicama,

asna Sliško, selektorica ženske U14 reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je gostovala na Face TV.

Podsjestimo, Jasna Sliško, selektorica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za pionire, našla se na meti medija iz Republike Srpske i Srbije nakon što su je optužili zbog navodnog mobinga nad djevojčicama srpske nacionalnosti.

Podsjetimo, košarkaški klubovi Feniks i Mladi Krajišnik optužili su selektoricu da je "zaprijetila da će im odsjeći ruku ako poginu tri prsta".

Osim toga, navodno, uzimala im je mobitele te čitala poruke, a kasnije ih tjerala da gledaju film o genocidu u Srebrenici, što je ona odlučno demantirala i nazvala - notornim lažima.

"Ništa od toga nije tačno. To su sve notorne laži. Nikada u životu nisam spomenula Srebrenicu, a kamoli da smo gledali taj film. Niti sam vidjela, niti sam zabranila krštenje na utakmicama. Djevojčice jesu dizale tri prsta. Jedna djevojčica iz kluba Feniks je na treninzima pokazivala tri prsta, ne na utakmicama. Ja sam na prvom okupljanju rekla djeci da nema obilježavanja nikakvih vjerskih obreda.

Djevojčica je pokazivala na treningu tri prsta, mi smo rekli navečer na treningu da to nije okej, da je to nacionalni pozdrav Srbije. Rekla sam djevojčici da će sutra, kada podignemo zastavu Bosne i Hercegovine, koja će se objaviti, i djevojčica će mahinalno podignuti tri prsta – neće niko osuditi djevojčicu, nego nas", izjavila je Sliško za Face TV.

Zatim je nastavila:

"Ona će dići ta tri prsta, ne da isprovocira nas, nego što joj je naređeno da tako uradi. Ona poštuje Srbiju, i treba, ali dok je u BiH, treba da poštuje i BiH. To sam ja rekla. Tri prsta su bila problem jer smo primijetili da su pojedine djevojčice prilikom intoniranja himne bila okrenute kontra naše zastave, iako sam ja upozorila prije da moraju biti okrenute ka zastavi, ma koja zastava je u pitanju, a kada je naša himna odnosno zastava u pitanju, da moramo staviti ruku na srce. Ko zna da pjeva, ko ne zna neka presluša i ako može da nauči.

Stojim iza toga da sam rekla za tri prsta da ne može podizati dok je pod zastavom BiH dok je sa mnom na okupljanju. Kada ode u klub, neka podiže koliko želi", ispričala je Sliško.

U toku sinoćnjeg gostovanja, Jasna je u studiju Face TV-a raširila zastavu Bosne i Hercegovine, a u jednom momentu je i zaplakala.

Pogledajte gostovanje Jasne Sliško koje je izazvalo velike emocije kod građana i dobila ogromnu podršku:

Izvor: Radio Sarajevo

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da su reprezentativke Bosne i Hercegovine ostvarile četvrtu pobjedu u nizu.

Stranica 1 od 13