Sub25092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Cibalia u 3. ligu: Platili smo sve dugove, HNS nas može spasiti, ali ovako više ne ide, klub ne funkcionira!

Cibalia u 3. ligu: Platili smo sve dugove, HNS nas može spasiti, ali ovako više ne ide, klub ne funkcionira!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Vinkovački klub na svoj stoti rođendan nije dobio licenciju ni za 2. HNL. Kao ni Split, što znači da H. dragovoljac ostaje drugoligaš
 

Hrvatski je nogometni savez završio proces licenciranja za novu sezonu. A on je potvrdio tužnu vijest da Cibalia ispada u 3. HNL!

Naime, Vinkovčani zbog financijskih problema nisu dobili licenciju ni za 2. HNL, kamo su rezultatski ispali. No, iz Cibalije se u toku dana službenim priopćenjem oglasio predsjednik Josip Kuterovac, gdje pobija neke argumente za njihovo "bacanje" u treću ligu. I čini se da još uvijek nije gotova borba.

"U protekla dva tjedna HNK Cibalia je platila sva dugovanja prema državi (porezna uprava), uplatila predstečajnu ratu te riješila dug prema igračima na način da se jedan dio isplatio, a za drugi dio se napravila nagodba putem sporazuma s igračima."

"Treba istaknuti da je HNK Cibalia zaključno s 24. svibnjem 2018. podmirila sve financijske obveze koje su uvjet za izdavanje licence."

"Odluka o (ne)izdavanju licence je konačna što se Odjela za licenciranje tiče, no istu tu odluku mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a koji može donijeti drugačiju odluku ukoliko se uvaže svi objektivni razlozi koji su doveli do trenutačne situacije."

"Bez obzira na konačnu odluku Izvršnog odbora HNS-a, situacija u kojoj se Cibalia trenutačno nalazi, zahtijeva drastične poteze i promjene. U dogovoru s većinskim vlasnikom kluba zaključak je da nastavak ovakvog rada i funkcioniranja nije moguć. Klub svoje poslovanje i rad nije prilagodio modernim i prihvatljivim modelima poslovanja. Niti jedan segment kluba ne funkcionira kako bi trebao."

"Ove sezone u niži rang natjecanja ispali su pioniri, kadeti, seniori i juniori. Niti jedan uzrast nema prihvatljive rezultate i struka mora prihvatiti svoj dio krivice. Od kompletne uprave, trenera i stručnog osoblja, očekujem prihvaćanje odgovornosti", istaknuo je Cibalijin predsjednik Josip Kuterovac u priopćenju.

Uvjeti za dobivanje licencije su sportski, infrastrukturni, administrativni, stručnog osoblja, pravni i financijski. Cibalia je pala na posljednjem, zbog dugovanja bivšim igračima i trenerima.

Svi su ostali prvoligaši, kao i Gorica i Varaždin, koji (možda) ulaze u 1. HNL, uredno dobili licenciju. S tim da je Gorica prijavila stadion Maksmir, a Lokomotiva i Rudeš Kranjčevićevu. Varaždin očekuje razigravanje s Istrom.

Također, Split nije dobio licenciju za 2. HNL, što znači da u drugoligaškom društvu ostaje Hrvatski dragovoljac, koji je s crvenima trebao razigravati za ulazak u drugu ligu.

Uefina licencija

 1. Dinamo
 2. Hajduk
 3. Inter
 4. Lokomotiva
 5. Osijek
 6. Rijeka
 7. Slaven Belupo

Licencija za 1. HNL

 1. Dinamo
 2. Gorica
 3. Hajduk
 4. Inter
 5. Istra
 6. Lokomotiva
 7. Osijek
 8. Rijeka
 9. Rudeš
 10. Slaven Belupo
 11. Varaždin

Licencija za 2. HNL

 1. BSK Bijelo Brdo
 2. Dinamo 2
 3. Dugopolje
 4. Gorica
 5. Hajduk 2
 6. Hrvatski dragovoljac
 7. Istra
 8. Kustošija
 9. Lučko
 10. Međimurje
 11. Novigrad
 12. Osijek 2
 13. Rudeš
 14. Sesvete
 15. Solin
 16. Šibenik
 17. Varaždin
 18. Zadar
 19. Zagreb

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda