Pon27092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: Huligani utrčali u teren i udarali fudbalere Studen Viteza

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: Huligani utrčali u teren i udarali fudbalere Studen Viteza

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Utakmica između fudbalera Koštam Polja iz Delimeđa na Pešteru i Studen Viteza iz Studenice prekinuta je u nedjelju zbog velikog incidenta u kojem su domaći navijači fizički napali studeničke fudbalere.

Incident se dogodio u 24. minuti kada je igrač Koštam Polja isključen zbog udaranja gostujućeg fudbalera Bobana Đorđevića bez lopte. Nakon toga došlo je do opšte pometnje na terenu. Domaći igrači okružili su sudiju protestujući zbog odluke. A onda kreće upućivanje pogrdnih reči i gurkanja, odnosno verbalni sukob igrača obje ekipe.

Kada su fudbaleri Studen Viteza pokušali da izađu sa terena došlo je do upada domaćih navijača u ograđeni prostor. Njih oko tridesetak, fizički je napalo igrače Studen Viteza udarajući i šutirajući ih.

“Pri rezultatu 1:0 protivnički igrač udario me rukom direktno u bradu u tom trenutku sam pao na teren. Sudija je tom igraču dodelio crveni karton i isključio ga iz igre. Protivnički igrači izvršili veliki pritisak na sudiju, a onda je uletjela publika u teren i desilo se šta se desilo. Dobar dio naših igrača dobio je batine. Udarali su nas po licu, glavi”, kaže Boban Đorđević igrač koji je u ovom incidentu izvukao “najdeblji kraj”, prenosi Kurir.

U međuvremenu pristigla je i policijska patrola koja je u saradnji sa redarskom službom i rukovodstvom oba kluba intervenisala kako bi situacija smirila.

Uz policijsku pratnju studenički fudbaleri napustili su Delimeđe. Nakon nemilih scena, sudijska trojka donela je odluku da trajno prekine utakmicu.

Nekoliko studeničkih fudbalera zatražilo je medicinsku pomoć u zdravstvenom centru u Novom Pazaru, dok je nekolicina dala iskaz u policiji.

“Otišli smo da odigramo jednu fer i korektnu utakmicu kao što to uvijek i radimo, čak smo se i slikali zajedno pre početka utakmice zajedno sa njima da im pokažemo da smo prijateljski nastrojeni prema njima da smo drugari prije svega i prijatelji na terenu. Međutim, naišli smo na nešto u fudbalu nisam nikada doživio, a to je da navijači upadnu na teren, i počnu da šutiraju moje igrače”, rekao je Vladan Stanimirović, trener FK Studen Viteza.

Početak incidenta možete pogledati na minuti 2:20 videopriloga ispod.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda