Pon27092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Jedan dio stadiona u BiH, drugi u Hrvatskoj, po loptu s pasošem

Jedan dio stadiona u BiH, drugi u Hrvatskoj, po loptu s pasošem

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Da biste otišli po loptu, za svaki slučaj vam treba pasoš i to ćete rijetko gdje doživjeti osim na ovim prostorima.

U Kostajnici, na stadionu na kojem treniraju igrači FK Partizan, doslovno se igra na teritoriju dvaju država. Jedan dio stadiona pripada Hrvatskoj, dok se ostatak stadiona nalazi u Bosni i Hercegovini.

Tako se u ovom malom gradu na sjeveru naše zemlje stanovici svakodnevno suočavaju s graničnim prelazima, ali apsurdno je da je sam stadion podijeljen na dva teritorija.

Čitava trećina stadiona se nalazi u Hrvatskoj, a među komponentama stadiona koje su u drugoj državi nalaze se pojedine aut-liije i klupe za rezervne igrače, zbog čega u šali igrači Kostajnice govore da s klupe gledaju utakmice kao iz Evropske unije.

Lopta koja napusti teren, praktično prelazi u susjednu zemlju, pa oni koji žele da je vrate, obično imaju sa sobom pasoš kako bi se izbjegla neugodnost i rasprava sa službenim licima.

"Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju“, kazao je ranije u izjavi za Kurir predsjednik FK Partizan iz Kostajnice Zoran Avramović.

Fotografija stadiona iz Kostajnice dospjela je i na svjetski poznati Reddit, stranci će biti baš u čudu kada pročitaju u kakvim se situacijama nalaze sportisti u BiH.

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda