Sub16102021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Komšije - komšijski!

TRIPIĆ: SANJAMO PREMIJER LIGU!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pouzdani golman Alfa Modriče Bojan Tripić, iako duboko u četvrtoj deceniji, ove sezone brani kao u najboljim danima i jedan je od najzaslužnijih što njegov tim nakon nešto lošijeg starta zauzima mjesto u sredini tabele.

Iskusni čuvar mreže bio je akter najvećih uspjeha Modriče, osvajanja Kupa BiH 2004. kao i šampionske titule četiri godine kasnije.

– Ponikao sam u Modriči i cijela moja karijera vezana je za ovaj klub, bez obzira na to što sam bio i u drugim sredinama. Ponosan sam na sve rezultate te generacije i, ako je uporedim sa ovom sada, moram reći da postoji ogromna razlika. Ako gledamo samo infrastrukturu, imali smo mnogo slabije uslove nego sada, ali je na čelu kluba tada bio pokojni Milan Jelić koji je tačno znao šta hoće i kako da do toga dođe. Već tada se osjetio ogroman napredak u svim segmentima i ko zna gdje bi nam bio kraj da nije onako prerano otišao – istakao je Tripić.

Prema njegovim riječima, sadašnja generacija Modriče donekle ga podsjeća na onu trofejnu, ali ovi momci moraju još toga da urade da bi dostigli svoje prethodnike.

– Ima određene sličnosti, osjeti se velika želja u ekipi, vraća se i publika na tribine, ali, generalno, ovo sada se ne može porediti sa onim ranijim – tvrdi Tripić.

Kada je u pitanju ovogodišnja sezona, kapiten Alfa Modriče kaže da njegov klub ima samo jedan cilj.

– Želimo da postanemo stabilan prvoligaš i, bar za sada, nam ide po planu. Po rezultatima bi se reklo da igramo bolje na strani, ali mi i na svom terenu dajemo sve od sebe. Ipak je mnogo teže igrati protiv rivala koji se stalno brani, tako da smo ostali bez nekoliko planiranih bodova. Imamo sjajnu infrastrukturu, povratak u Premijer ligu nam je u mislima, ali treba da budemo realni i ne srljamo po svaku cijenu – zaključio je iskusni čuvar mreže Alfa Modriče koji je u karijeri branio za Čelik, Radnik i Rudar Prijedor.

Neće još u penziju

Iako ima 37 godina, Tripić nema namjeru da uskoro ode u fudbalsku penziju.

– Osjećam se dobro i trenutno ne vidim razlog da prestajem sa aktivnim igranjem, i dok je god tako, biću između stativa. Ne bojim se za nasljednika jer već sada imamo dva sjajna momka, Marka Đurića i Marjana Matića, koji imaju sve predispozicije da postanu kvalitetni čuvari mreže – kazao je Tripić.

“Glas Srpske”

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda