Sub23102021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Nervoza, tuča i po bod u Istočnom Sarajevu

Sudija iz Brčkog udario fudbalera, pa prekinuo utakmicu jer je poprskan vodom

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Utakmica 9. kola Regionalne lige Republike Srpske grupa Istok između BSK Ledinaca iz Batkovića i Rudara 1925 iz Ugljevika prekinuta je u 74. minutu.

Kako smo uspjeli saznati sudija Darko Petković iz Brčkog je dosudio penal za domaće, kod rezultata 0:1 za goste iz Ugljevika, i gostujući fudbaleri su počeli da protestuju. Tada je, prema riječima predsjednika i trenera kluba, Borislava Radovanovića, Petković udario po licu Radivoja Bumbića, a u vrijeme našeg razgovora povrijeđeni Bumbić se još uvijek nalazi u Domu zdravlja. Navodno, dobio je nezgodan udarac po oku. Nakon toga u svoj toj gužvi neko je sudio poprskao vodom, i on je odlučio da se meč prekine.

- Nevjerovatno. Čitavu utakmicu taj sudija je sudio na našu štetu. Prvo nam je pokazao crveni karton, a onda je kasnije to prevršilo svaku granicu. Krenuli su igrači da protestuju i on je tu udario Bumbića. On je još uvijek u Domu zdravlja. U svoj toj gužvi neko je sudio polio vodom, i on je odmah odlučio da prekine utakmicu. Neće se na ovome završiti. Prvo ćemo da se žalimo svim takmičarskim organima, a takođe, podnijećemo privatnu tužbu protiv ovog sudije, rekao je za naš portal Radovanović, a onda nastavio.

- Na račun domaćih nemamo apsolutno nikakve zamjerke. Željeli su da igraju fudbal kao i mi. Bili su pravi domaćini. Ni na pomoćne sudije apsolutno nemam zamjerki. Odradili su do tada svoj posao sasvim korektno. Ali je Petković uništio utakmicu. Mi smo došli na ovu utakmicu po pobjedu. Želimo i u viši rang, ako se to može ostvariti poštenim putem. Ne želimo da učestvujemo ni u kakvim prljavim radnjama i to svi treba da znaju.

Konačan sud o ovom slučaju daće takmičarska ili discplinska komisija, ali je ovo još jedna potvrda jako lošeg stanja u nižim ligama Republike Srpske. FSRS je bez osnova podigao novčane naknade za sudije, bez odluke o povećanju mjesec dana otimao klubovima novac na ime toga, a zauzvrat klubovi nisu dobili apsolutno ništa osim novih nameta, te je time potvrđeno da se fudbal u Republici Srpskoj uglavnom igra zbog službenih lica.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda