Sub27052023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske SREĆA UZ DERVENĆANE

Na njemu se ove sezone igrala PL, sada je uništen u potpunosti: Ni kopačke nismo spasili

Na njemu se ove sezone igrala PL, sada je uništen u potpunosti: Ni kopačke nismo spasili Foto: FK Sloboda Novi Grad (Zvanicna prezentacija)

Velike poplave pogodile su sjeverozapadni dio BiH, a jedan od najugroženijih gradova je i Bosanski Novi u kojem stanovnici već nekoliko dana ne spavaju i prate vodostaje Sane i Une.

Velike poplave pogodile su sjeverozapadni dio BiH, a jedan od najugroženijih gradova je i Bosanski Novi u kojem stanovnici već nekoliko dana ne spavaju i prate vodostaje Sane i Une.

Nastava u školama je prekinuta, a voda je osim nekoliko desetaka stambenih objekata poplavila i stadion Mlakve, na kojem igra najstariji klub u BiH, FK Sloboda, prenosi Mondo.

Na teren je još u utorak ušla voda, ali to nije ni izbliza nagovještavalo katastrofu koja je uslijedila. Tokom noći Una se izlila i poplavila kompletan prvi sprat stadiona Mlakve do kojeg je kako smo se uvjerili u srijedu nemoguće doći.

Sve u kompleksu je potopljeno i većinom uništeno, a na stadiona i oko njega samo voda, zbog čega su tokom današnjeg dana i evakuisani igrači koji stanuju u kompleksu.

- U 113 godina postojanja nije nas zadesilo ovako nešto. Ovo nije katastrofa, ovo je kataklizma, kaže predsjednik Slobode Mladen Bosančić i dodaje da se sve odigralo jako brzo u noći između utorka i srijede.

- U razmaku od 20 minuta voda je narasla dva metra. Evakuisali smo pet igrača koji su živjeli na stadionu. Vjerovatno ćemo danas raspustiti ekipu na par dana, ne možemo da igramo, ostali smo bez ičega. Nemamo bukvalno ništa. Tek ćemo vidjeti koliko je velika katasotrofa kada se voda povuče, dodaje Bosančić koji ističe da će Sloboda i ovo preživjeti.

- Šteta je ogromna, ali najvažnije je da je čovjek živ, sve može da se napravi i siguran sam da ćemo uz pomoć svih građana Republike Sprske da saniramo štetu.

Fudbaler Slobode Marin Samardžić kaže da iako je ranije bilo poplava na Mlakvama nisu ni naslućivali da će se desiti ovako nešto.

- Jučer smo bili na stadionu, bilo je samo malo vode na terenu, pogledaj, zeleni se trava. Danas katastrofa. Još smo sinoć bili u klubu, imali sastanak da li će biti utakmice ili ne. I ostavimo tamo i kopačke. U sred noći, oko pola tri zovu nas da voda nadire na stadion, sve nam je uništeno. Ništa nismo stigli da uzmemo. Ostale i kopačke...

Fudbaleri Slobode još jednom su na prinudnom odmoru, a ovo je situacija koju su već nekoliko puta doživjeli, pošto su Bosanski Novi pogodile poplave treći put u godinu dana.

- Moramo ostati stabilni psihički prije svega. Nemamo druge nego da nastavimo da treniramo gdje možemo, da održimo formu. Nemamo izbora nego nastaviti kako možemo. Svi smo zajedno u ovome zadesila nas je ista sudbina i držimo se zajedno, zaključio je Marinov saigrač Semir Tiro.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda