Ispiši ovu stranicu

Mršav remi Slavije i Kozare

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbaleri Slavije i Kozare su u jako lošoj utakmici 10. kola Prve lige Republike Srpske podijelili bodove  odigravši 0:0.

I jedna i druga ekipa su u meč ušli oslabljene. Slaviji su nedostajali standardni prvotimci Denis Čomor i Stefan Arbinja, dok Nedžad Žerić nije mogao računati čak na petoricu fudbalera, kapitena Borisa Raspudića, najboljeg strijelca Milana Šikanjića, te Petkovića, Malbašića i Lolića. Osjetilo se to na igri obje ekipe, pa i nije moglo previše toga da se vidi u prvom poluvremenu.

Slavija dobro otvara susret. U 2. minutu već prijeti Amer Drljević, golman Modić je siguran, a golman Kozare je uspješniji i četiri minute kasnije kada Vučina Šćepanović šutira iz slobodnog udarca.

Nakon toga, igralo se uglavnom između dva kaznena prostora. Gosti nisu ni uputili šut ka golu Ivana Trifkovića u prvih 45 minuta, tek jedna polušansa, kada je Jadranko Bogićević u posljednji trenutak sačekao na iskustvo napadača gostiju i izbacio loptu u korner. Ni Slavija sa druge strane nije previše uspjevala da priprijeti. Veliku grešku napravio je, inače jako sigurni golman, Srđan Modić, na vrhu kaznenog prostora mu je loptu uzeo Dejan Bjeloš, ali se spetljao, te je propala ta prilika.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo toga. Tek u 78. minutu bilježimo prvu iole opasniju situaciju na meču. Rade Bojanić je ubacio u kazneni prostor, Dejan Bjeloš je „preglavao“ za Vladana Mandića, a ovaj u padu šutira uz samu stativu, no slab je to bio šut pa je Modić i njega lako zaustavio.

Ujedno, to je bila i posljednja šansa na utakmici, pa je ostalo mršavih 0:0, po viđenom i najrealniji ishod ovog slabog meča.

Dodajmo i to da je prvi put poslije 25 godina reporter Sportskog žurnala, Dragiša Ćorsović, domaću utakmicu Slavije posmatrao od kuće, uz direktan prenos. Razlog za to je nekorektnost jednog člana uprave Slavije, koji je bez ikakvog pitanja i valjanog razloga mjesto sa kojeg se godinama prati utakmica, a sve zbog TV Arena Sport koja je jednom došla da prenosi utakmicu iz Istočnog Sarajeva.

SLAVIJA – KOZARA  0:0
SRC „Slavija“
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Strijelci: -
Žuti kartoni: Eskić, Jandrić (Kozara)

SLAVIJA: Trifković, Bogučanin (od 85. L. Babić), Baban, Drljević, Popović, Perović, Šćepanović, Bogićević, Bojanić, Mandić, Bjeloš (od 89. Škobo) Trener: Zoran Erbez

KOZARA: Modić, Petrovioć, Veljkić (od 90. Đurić), Hamzić, Popović (od 76. Jamborčić), Jandrić, Gavrić, Domuzin, Eskić (od 88. Beuk), Batar, Runić  Trener: Nedžad Žerić

Izvor: (sportdc.net)