Mladost iz Donje Slatine je uz Jedinstvo iz Žeravice najstandardniji drugoligaš Srpske, već 11 uzastopnih sezona bitiše na Zapadu.

Bilo je uspona i padova, a sve ono najznačajnije vezano je za Dragana Aranđića, “alfa i omega” kluba, koji u fudbalskom svijetu važi i za odličnog ugostitelja, jer njegov restoran “Kalimero” jedno je od najomiljenijih pauza na putu između Banjaluke i Bijeljini, na koridoru života u Šamcu.

-Donja Slatina je malo mjesto i moramo biti realni, da je nama Druga liga potaman. Međutim, ovdje se fudbal voli, i ko zna, možda zaplovimo i ka nečemu više, iako je teško zamisliti, da Mladost npr. bude rang više ispred Borca, koji je vodeći klub u opštini, po svemu, infrastrukturi, ali i finansijskom kolaču. Kod nas je sve vezano za nas nekoliko, da ne budem neskroman i kažem isključivo za mene. Tu je i omladinska škola koja nam predstavlja veliki problem, jer mi kada bi svu omladinu iz našeg i okolnih sela angažovali, opet ne bi sastavili ekipu – priča Dragan Aranđić.

A u vrijeme pandemije izazvane virusom korona, kada je lopta stala, na stadionu se udarnički radilo.

-Postavili smo reflektore, tu su i prskalice za navodnjavanje, ograda je ofarbana, svlačionice dotjerane, promjenje kućice za rezervne igrače. Teren je u odličnom stanju, mislim da nikada nije bolje izgledao. Svi smo se zaželili utakmica – naglašava Kalimero.

A ekipa radi punom parom, pod trenerskom palicom modričanskog tandema Marko Stojić (Šef stručnog štaba) i Bojan Magazin (trener).

-Mislim da smo jedan od rijetkih klubova u Srpskoj, koji ima oba trenera sa licencama, i na to smo ponosni. Oni nemaju pritisak, važno je da se igra – naglašava Aranđić.

Ipak, čini se po pojačanjima, da u Mladosti imaju velike ambicije, jer stiglo je čak devet novih imena!

-Sa nama su Rado Perić, Elmedin Mujkanović, Milenko Mršić, Džafer Džafić, Zdravko Stefanović, Danil Borisov, Belmin Halilović i povratnik Nedim Huseinbašić. Imamo na raspolaganju 21 igrača. Pitaju me šta je cilj? Ni sam ne znam, možda za početak jesenja titula – ostao je zagonetan predsjednik FK Mladost Donja Slatina, Dragan Aranđić.

Kako god da bude, čini se da će restoran Kalimero ponovo biti stanica fudbalskih priča, radnika, i svega onoga što ide uz bubamaru….