Sri01122021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Podrinje održalo fudbalski čas Slaviji

Puk'o fudbal po šavovima

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbalski balon Republike Srpske danas je pukao, a efekti tog pucanja će se vidjeti narednih dana.

Kao što smo i najavili na sjednici Izvršnog odbora, koja je bila planirana za danas, završena je nakon što nije usvojen dnevni red. Naime, predsjednik FSRS Mile Kovačević imao je na svom stolu od ranije , po zakonu i Statutu dostavljen zahtjev sedam članova Izvršnog odbora, da se glasa o njegovom povjerenju, odnosno smjeni, te još dvije tačke.

Kovačević nije želio to staviti u dnevni red, nego je nastavio kao da se ništa ne dešava. Moralo se krenuti na glasanje, a onda je uslijedilo ''pucanje'' FSRS po šavovima.

Sedmorka je bila protiv usvajanja dnevnog reda, trojica za i nije se moglo dalje.Tako je sjednica završena brže nego što se očekivalo , pa se sada čekaju novi koraci...

Definitivno je jasno da Mile Kovačević neće podnijeti ostavku, niti razmišlja o tome. Danas nije čak želio dati izjavu novinarima koji su pratili dešavanja unutar FSRS , prošao je pored i rekao im – Zovu vas ovi tamo...

Napisali smo nešto ranije da će ova sjednica pokazati da je Mile Kovačević postao general bez vojske i to se obistinilo.

Šta će se dalje dešavati teško je u ovom momentu tačno reći. Definitivno je jasno da sadašnjem predsjedniku FSRS vrijeme ne ide na ruku. Nema dileme da će se sada morati u sve ''umještati'' i Ministarstvo porodice, omladine i sporta. Prema našim informacijama Mile Kovačević se žalio Ministarstvu, a zbog odluke prosvetne inspekcije koja mu je naložila da mora zakazati Skupštinu Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ministarstvo je u ovom slučaju drugostepeni organ i ako potvrdi odluku Prosvetne inspekcije Miletu Kovače viću ostaje samo da zakaže Skupštinu. Ako to ne uradi po sili zakona Prosvetna inspekcija postavlja ''prinudnog upravnika'', a to je u ovom slučaju prvi potredsjednik... Dakle, Marković!

S obzirom da je Kovačević pravnik, uvaženi advokat, nema dileme da će se pridržavati zakona, a sve to je u saglasnosti sa pismom koje je stiglo iz UEFA, a koja je naložila da se poštuje zakonodavstvo Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te da se poštuje Statut FS BiH.

Dakle, moraće se zakazati Skupština, a onda će se vidjeti šta kažu delegati...Nije na odmet prisjetiti se podatka da je više od 40 delegata podnijelo zahtjev za sazivanje Skupštine FSRS...

Izvor: (sportdc.net)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda