Sub27052023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Simm Bau i Bratstvo odigrali efikasan meč, trijumf Budućnosti, uspavanke u Gabeli i Tomislavgradu

Čelik nije dobio licencu u prvostepenom postupku.

Čelik nije dobio licencu u prvostepenom postupku. Foto: FK Gornji Rahić

Prvostepena komisija saopštila - Čelik bez licence za Prvu ligu FBiH!

Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza FBiH nije dodijelila zeničkom Čeliku licencu za nastup u Prvoj ligi FBiH u sljedećoj takmičarskoj sezoni.

Zeničani su superiorno osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH Centar, te izborili nastup u baražu, u kojem će se još naći šampioni preostalih drugoligaških grupa u FBiH (Sjever, Zapad i Jug). Međutim, ovog četvrtka stiglo je saopštenje Prvostepene komisije za licenciranje, u kojem se ističe da, pored Čelika, licencu nisu dobili ni visočka Bosna ni bugojanska Iskra.

Sa druge strane, licencu za prvoligaško društvo u takmičarskoj sezoni 2023-24 dobili su Klis (Buturović Polje) i Gornji Rahić.

Kako dodaju iz Fudbalskog saveza FBiH, Famos iz Hrasnice i Vitez podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

Takođe, istaknuto je da u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju FS FBiH, klubovi imaju pravo da ulože žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije.

Izvor: ttps://mondo.ba

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda