Ned05022023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Neretljak pred Slogu: Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, samo želimo da igramo

REVIJALNA UTAKMICA U GRADAČCU

REVIJALNA  UTAKMICA U GRADAČCU Foto :Ammar Krajnović

Dana 28.12.2022. godine sa početkom u 19 časova, u sportskoj sali Skenderija, održaće se revijalna utakmica za pomoć malom Amelu Hamziću koji je obolio od leukemije.

On je sin Amira Hamzića, bivšeg kapitena NK Zvijezde, one najbolje generacije koja je ekspresno u tri sezone protutnjala od Druge lige, do Premijer lige BiH i bio jedan od najboljih fudbalera te ekipe.

Kada su čuli za bolest malog Amela, njegovi saigrači su se sami organizovali i odlučili se da pomognu svom kapitenu.

Još jednom su pokazali da veliku zaslugu za sjajne rezultate koje su ostvarivali na terenu ima izuzetno drugarstvo koje je vladalo među njima i koje i danas traje.

Odmah su se organizovali i za njihov apel za organizaciju jedne humanitarne utakmice prvi su se odazvali mnogi naši bivši fudbaleri, koji su već učestvovali na mnogo takvih utakmica i odmah su počele pristizati potvrde o dolasku.

Još jednom se pokazalo da sport ne zna za granice, da pravi sportisti njeguju drugarstvo, zajedništvo i humanost, da su samo na terenu protivnici a u svakodnevnom životu sasvim druga krajnost.


Danas je u povodu toga održana Press konferencija u Maloj sali gradačačke Skenderije na kojoj se novinarima obratio Organizacioni odbor ove revijalne utakmice između Zvijezdinih zvjezda i Humanih zvjezda.

Organizacioni odbor sačinjavaju bivši fudbaleri Zvijezde iz one najsjajnije generacije: Nermin Huseinbašić, Velibor Vasilić, Denis Taletović, Armin Mujčić, Nedim Huseibašić i Amir Rekić. Utakmicu su nazvali ,,Za utakmicu života“ i pozvali što veći broj sugrađana da se odazovu i to veče dođu u Skenderiju.

Veliku zahvalu su uputili doajenu sportskog novinarstva Sinanu Sinanoviću koji se angažovao na sastavljanju ekipe Humanih zvijezda, kojima se već unaprijed Organizacioni odbor zahvalio, oduševljen velikim brojem prijava za dolazak.

Takođe su iznijeli sve one tehničke i druge pripreme za održavanje jedne ovakve utakmice i istakli da je sve spremno.


Ovo će biti jedan od najvećih sportskih događaja u Gradačcu u ovoj godini, to će biti spektakl od fudbala, drugarstva, humanosti i želja da malom Amelu bude bolje a vjerujem da ovakve fudbalere, u ovolikom broju, Gradačac još nije ugostio. Bravo za humanost, bravo za one momke koji su nas godinama oduševljavali svojim igrama u Premijer ligi, bravo za sport koji nam poručuje da se bori do kraja i da se nikada ne treba predavati i bravo za drugarstvo jer to su postulati za pobjedu.

HUMANE ZVIJEZDE 99999Tekst: Suad Krajnović
Foto :Ammar Krajnović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda