Sri25052022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije "Čari" lokalnog derbija: Na tribinama se pokoškali, igrači napali sudije, razbijena kamera...

Održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH, tri kluba nisu ispunila kriterije!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, u četvrtak 12.05.2022. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 dobili su sljedeći klubovi:

NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, OFK GRADINA Srebrenik, FK IGMAN Konjic, NK JEDINSTVO Bihać, FK RADNIK Hadžići, FK RUDAR Kakanj, BFK SIMM BAU Kosova, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj i NK ZVIJEZDA Gradačac.

Zaključkom Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH klubovima FK MLADOST Doboj Kakanj, HNK ORAŠJE NK TRAVNIK ostavljen je dodatni rok za dopunu dostavljene dokumentacije te će Komisija odluku donijeti nakon pregleda dodatne dokumentacije.

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije. 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda