Uto25012022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Danas 28. kolo Prve lige FBiH: U Gabeli duel lidera i ekipe koja se bori za opstanak

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza FBiH

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zvanično poznat krajnji datum do kojeg klubovi Prve lige FBiH moraju podnijeti aplikaciju za licencu za sezonu 2022/2023!

U Sarajevu je 09.12.2021. godine održana redovna 10. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH pod predsjedavanjem predsjednika NS FBiH Soldo Dragana.

Na sjednici su usvojeni sljedeći zaključci:

– Usvajaju se izvješća i informacije nadležnih komisija o natjecanjima u NS Federacije BiH za prvi dio natjecateljske sezone 2021/2022 i to: Izvještaji o natjecanju, o suđenju i izrečenim dicsiplinskim mjerama u m:tel Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH grupa “Centar”, “Sjever”, “Zapad” i “Jug”, Prvoj ženskoj ligi FBiH, Omladinskoj ligi BiH i dosadašnjem dijelu Prve futsal lige FBiH;

– Donesena je odluka o rokovima u postupku licenciranja klubova za učešće u natjecanju m:tel Prve lige FBiH za sezonu 2022/2023 shodno kojima svi klubovi m:tel Prve lige FBiH trebaju najkasnije do 17.01.2022. godine podnijeti aplikaciju za licencu, a do 25.02.2022. godine dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u postpuku licenciranja.

– Usvojena je informacija Komisije za propise NS Federacije BiH a vezano za provedene aktivnosti u skladu sa prethodno donesenim zaključcima i odlukama Izvršnog odbora NS FBiH.

– Donesena je odluka o potpisivanju ugovora vezano za financijsku pomoć klubovima Prve ženske lige Federacije BiH iz FIFA programa “Forward”.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda