Čet06052021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Delegiranje 9. kola Prve lige FBiH

GOLMAN MASLIĆ NOVA NADA ZVIJEZDE

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Juniorska ekipa Zvijezde iz Gradačca ima izuzetnu generaciju mladih fudbalera koji su trenutno prvi u svom rangu i očekuje ih baraž za juniorsku Premijer ligu gdje im je po kvaliteti i mjesto.

Već se nekoliko fudbalera ove ekipe priključuje povremeno prvoj ekipi, što je još jedan od dokaza ispravnog rada Uprave i omladinske škole ovog kluba. Jedan od tih fudbalera je i mladi i izuzetno talentovani golman Marijan Maslić, koji iako je osamnaestogodišnjak iza sebe ima već bogatu fudbalsku karijeru.

Počeo je trenirati u rodnoj Crkvini te poslije kraćeg treniranja u Borcu iz Bos. Šamca, prelazi 2015. godine u NK Zvijezdu. Tu u omladinskoj školi pokazuje već o kakvom se talentu radi tako da mu uskoro Alfa Modriča nudi bolje uslove za napredovanje jer su imali najbolju školu golmana u regiji i on se odlučuje da pređe kod njih.

U Modriči ostaje dvije i po godine i nastupa za juniore, da bi svojim igrama izborio i mjesto prvotimca i na golu mijenja vrsnog golmana i reprezentativca Tripića i uspješno čuva mrežu te ekipe. Kuriozitet je da je u tih petnaestak utakmica u prvoj ekipi odbranio od četiri jedanaesterca protiv njih sva četiri, od toga u Leotaru dva.

Te njegove kvalitete su uočili i drugi klubovi i odmah mu klub iz Šamca šalje zahtjev da brani za njihovu prvu ekipu i on odlazi i uspješno čuva mrežu Borca.

Na početku ove sezone dobija poziv iz Zvijezde koja stvara jaku juniorsku ekipu i on tada staje na gol juniora Zvijezde i ima ogroman doprinos u uspjehu ove ekipe. Za njega samo riječi pohvale ima i trener ekipe Nihad Kadić i dugogodišnji trener golmana ovog kluba Hazim Nukić.

Inače je trenutno Maslić prvi golman juniora i rezerva u prvom timu mladom reprezentativcu Aljkanoviću a odigrao je i jednu utakmicu za prvu ekipu na teškom gostovanju u Gračanici gdje je svojim odbranama učestvovao u pobjedi svog tima.

Mladi ali već iskusni golman strpljivo radi i čeka svoju šansu a u razgovoru sa njim ističe da mu je uzor golman Oblak i da je izuzetno uspješan u situaciji jedan na jedan što je već mnogo puta potvrdio na golu juniorske ekipe.

Za ovog mladića će se uskoro mnogo više čuti a Zvijezda je za duži period prebrinula brigu oko golmana.

Piše: Suad Krajnović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda