Pet21022020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno FIFA PRIPREMA REVOLUCIJU: Boban i Collina predstavili nova pravila u nogometu!

FIFA PRIPREMA REVOLUCIJU: Boban i Collina predstavili nova pravila u nogometu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nogomet se neprestano razvija. Tome u prilog idu najnoviji prijedlozi za unaprjeđenje igre koji su danas predstavljeni na kongresu u Aberdeenu.


Novi prijedlozi

FIFA priprema nova pravila. Legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban i slavni umirovljeni sudac Pierluigi Collina danas su ih predstavili na Kongresu u Aberdeenu. Cilj novih pravila je da najvažnija sporedna stvar na svijetu bude još bolja.

Novosti su svedene na sedam novih pravila. Prvo od njih je da prilikom formiranja živog zida protivnički igrači više neće smjeti biti unutar njega već će morat biti udaljeni najmanje metar dalje.

Drugo pravilo se odnosi na vratara. Prilikom izvođenja lopte iz peterca, suparnički igrač više neće morati čekati da ona napusti kazneni prostor, nego će moći krenuti na nju čim je vratar ispuca.

Osim toga, novo je pravilo i da će svako igranje rukom u kaznenom prostoru iznad visine ramena bit kazneni udarac, neovisno na to je li bilo namjere ili ne.

Četvrto pravilo govori da više neće više biti moguće zabiti gol rukom, čak i ako se radi o lopti koja je u mreži završila od napucane ruke.

Prema naputku iz petog pravila treneri i igrači s klupe će, kao i oni na terenu, dobivati žute i crvene kartone.

Šesto pravilo se odnosi na igrača koji izlazi iz igre. Prema njemu će teren moći napustiti na bilo kojem dijelu terena.

Sedmo je pravilo vezano za suce. Ako se lopta odbije od suca u gol-prilici ili nakon kontakta s njim završi u golu, akcija će se prekinuti i lopta će se vratiti momčadi koja ju je imala u posjedu.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda