Sub19012019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno PELAGIĆEVO: Davidovićeva otvorila Međunarodni fudbalski turnir

PELAGIĆEVO: Davidovićeva otvorila Međunarodni fudbalski turnir

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PELAGIĆEVO – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je u Pelagićevu otvorila 6. Međunarodni fudbalski turnir “Buls kup Pelegićevo 2018” za djecu uzrasta 10 i 12 godina.

Na turniru, koji se održava na stadionu Fudbalskog kluba “Pelagićevo” u Pelagićevu, učestvuju 64 ekipe iz devet zemalja.

Učesnici su tokom otvaranja turnira simbolično mahali “crvenim kartonima” na kojima su bile ispisane poruke “pokaži crveni karton šovinizmu i nacionalizmu”.

Davidovićeva je rekla da djecu od malena treba učiti da ljude cijene po dobroti, a ne po vjeri, naciji ili ekonomskom statusu.

– Divno je vidjeti ovu djecu koja koja su nosila crvene kartone sa tim porukama, jer je to prelijepa poruka koju nam šalju mladi ljudi s obzirom da su došli iz čak devet država – istakla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je poenta ovakvih turnira da se djeca druže i prevazilaze predrasude.

Sportski direktor Škole fudbala “BAAP Evrogol” Vojislav Sajlović rekao je da je moto turnira “Fudbal bez granica”, što je bila inspiracija za pisanje poruka na crvenim kartonima.

Turnir će biti igran tri dana u terminima od 8.00 do 18.00 časova, a na kraju je predviđena dodjela nagrada i priznanja.

Škola fudbala “Evrogol” iz Pelagićeva organizator je 6. Međunarodnog fudbalskog turnira “Buls kup 2018” na kojem će učestvovati dječaci dobi 10 do 12 godina u dvije uzrasne kategorije i pokušaće da se plasiraju na turnir “Čempions trofi”.

Turnir će se održati od sutra do nedjelje, 13. maja, u Pelagićevu i Krepšiću, a nastupiće evropske ekipe poput “Liverpula”, “Juventusa”, “Mančester sitija”, “Šalke 04”, “Atletiko Madrida”, “Benfike” i drugi.

– Ova sportska manifestacija oboriće sve dosadašnje rekorde i sami smo iznenađeni interesovanjem ekipa. Imamo prijavljene ekipe iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, te veliki broj renomiranih klubova i škola fudbala, koji će se boriti za vrijedne nagrade – rekao je predsjednik Škole fudbala “Evrogol” Nikola Šarkanović.

Šarkanović je naveo da želi da sve ekipa ponesu lijepe utiske sa turnira, jer će biti veliki broj ekipa, a ovom prilikom prezentovaće se i turistički potencijali grada.

Sportski direktor “Evrogola” Vojo Sajlović kaže da je turnir prerastao lokalni karakter i ove godine će, osim u Pelagićevu i Krepšiću, biti održan i u Brčkom.

– Turnir je ujedno kvalifikacioni za plasman na turnir 'Čempions trofi' koji će biti održan u Sarajevu i Beču, tako da je već sada privukao veliki broj kvalitetnih ekipa. Prijavljene su 64 ekipe, odnosno po 32 u obje kategorije iz devet država – rekao je Sajlović.

Ovaj projekat je podržala austrijska ambasada u BiH, UEFA i FARE, a za kraj godine, planiran je sportski dan u Banjaluci, gdje će biti predstavljeni rezultati projekta.

(IZVOR: SRNA)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi