Uto28062022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Revolucionari iz Nizozemske testiraju nova fudbalska pravila u sezoni 2023/2024

Revolucionari iz Nizozemske testiraju nova fudbalska pravila u sezoni 2023/2024

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nema više izvođenja auta rukom, utakmice će se igrati 2 x 30 minuta

U drugoj ligi Nizozemske će se od sezone 2023/2024 testirati nova fudbalska pravila koja će gotovo sigurno donijeti novu dimenziju fudbalu.

Navodi se da je trenutni nogomet postao dosadan i da u Nizozemskoj žele da ga razviju i unaprijede kako bi postao zanimljiviji.

U tu svrhu su napravili pet pravila koja će primijeniti u drugoj ligi Nizozemske od sezone 2023/2024.

1. Aut se izvodi nogom. Ukoliko lopta ode u aut, možete ga izvesti nogom, možete šutirati i driblati iz auta, isto važi i za početak utakmice, korner ili gol aut. Te akcije oduzmu najmanje 15 minuta aktivne igre prema trenutnim pravilima tako da smo odlučili da to promijenimo.

2. Moguće je driblati iz slobodnog udarca. Prosječno gotovo 11 posto igre se izgubi zbog slobodnih udaraca. Takve stvari ruše momentum i brzinu utakmice, a također se sa njima krade vrijeme. Sada će igrači biti u mogućnosti da driblaju automatski nakon što je igra zaustavljena od strane sudije.

3. Nakon žutog kartona, igrač će dobiti suspenziju od pet minuta tako da će igrači biti obazriviji i neće praviti glupe faulove.

4. Imaćemo neograničen broj izmjena kao u rukometu što znači da se igra neće zaustavljati da bi se izvršila određena promjena.

5. U finalu Lige prvaka 2020. godine, utakmica se ''igrala'' samo 60 minuta, a sa ovim novim pravilima podijelili smo poluvremena na dva puta po 30 minuta.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda