Čet13082020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Treneri će imati pravo na pet zamjena sve do kolovoza 2021.

Treneri će imati pravo na pet zamjena sve do kolovoza 2021.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nogometni treneri diljem svijeta su od svibnja imali pravo na pet zamjena, a sada će to pravilo ostati sve od ljeta 2021. godine.

To znači da bismo istu stvar mogli gledati i na Europskom prvenstvu

Fifa je 8. svibnja donijela revolucionarno pravilo koje će ostati na snazi sve do kolovoza 2021. godine. Kako bi olakšali trenerima i igračima koju su bili izvan natjecanja i po tri mjeseca, broj zamjena po utakmici povećan je s tri na pet kako bi se smanjio broj ozljeda.

- Svakoj momčadi bit će dopušteno na utakmici izvesti pet zamjena, uz mogućnost još jedne zamjene ako se igraju produžeci - poručili su tada iz Fife.

Privremena odluka je bila primijenjena u svima ligama koje su nastavile s natjecanjem nakon stanke zbog korona virusa, a ta odluka će i dalje ostati na snazi. Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo koje je zaduženo za nogometna pravila, donijelo je odluku kako će se pravilo primjenjivati do 1. kolovoza. No, svaki Savez odlučuje za sebe. Dakle, svaka organizacija će moći odabrati hoće li i dalje treneri imati pravo na pet zamjena ili će vratiti staro pravilo od tri zamjene.

I tako sve do kolovoza 2021. godine kada se ovo pravilo može koristiti, a to bi značilo da će izbornici i na Europskom prvenstvu i na Copa Americi sljedeće godine imati pravo na pet zamjena. Glavni razlog toga zdravlje igrača, poručuju iz Fife.

Neki klubovi su pozdravili tu odluku, ali neki se baš i ne slažu. Treneri s ovim pravilom imaju mogućnost promijeniti praktički cijelu momčad što neki smatraju da je nepravedno. No tu ne bi trebalo biti nikakve nepravde jer svi imaju iste uvjete, a jedina razlika je u tome kako će tko adaptirati na nova pravila. Jedan od njih je trener Barcelone Quique Setien koji je još u svibnju popljuvao novo pravilo.

- Naš stil igre omogućava nam da veliki broj svojih susreta riješimo u zadnjih 15 ili 20 minuta utakmice kada su protivnički igrači izmoreni. No, sada kada imate mogućnost pet zamjena sumnjam da ćemo biti u prilici računati na izmorenost naših protivnika. Ovakvo pravilo će nam škoditi - poručio je tada, a sumnjamo da će biti sretan nakon što sazna da je ovo pravilo na snazi sve do ljeta sljedeće godine. Ipak, to njemu neće nešto puno značiti. Ako Barca ne osvoji La Ligu ove sezone, a šanse su zaista minimalne, Setien će postati bivši.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda