Pon30032020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno BiH je dio ''elitnog'' društva: Ovo su sve UEFA članice koje se nikad nisu plasirale na EURO

BiH je dio ''elitnog'' društva: Ovo su sve UEFA članice koje se nikad nisu plasirale na EURO

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Novi neuspjeh Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo se nije uspjela kvalifikovati na Evropsko prvenstvo direktnim putem, pa će u baražu tražiti pomoć sreće i povoljniji žrijeb da bi prvi put u historiji zemlje izborila plasman na smotru najjačih evropskih selekcija.

Bio je to našem timu već šesti neuspješan pokušaj da se domogne Evropskog prvenstva, a ruku na srce, dugo nismo bili dalje od plasmana i samo smo se zavaravali da zaista imamo šanse. Mjesto za koje smo smatrali da nam pripada uzela je Finska, koja će prvi put u svojoj historiji nastupiti na velikom takmičenju, a time je i spisak reprezentacija koje nikad nisu učestvovale na Evropskom prvenstvu dodatno skraćen.

Ovako on izgleda danas.

1. Andora
2. Armenija
3. Azerbejdžan
4. Bjelorusija
5.Bosna i Hercegovina
6. Kipar
7. Estonija
8. Farska Ostrva
9. Gruzija
10. Gibraltar
11. Izrael
12. Kazahstan
13. Kosovo
14. Lihtenštajn
15. Litvanija
16. Luksemburg
17. Malta
18. Moldavija
19. Crna Gora
20. Sjeverna Makedonija
21. San Marino
22. Srbija (otkad je samostalna država)

Lista će sigurno biti skraćena za minimalno jedno ime, jer će u baražu D Lige nacija Gruzija, Bjelorusija, Sjeverna Makedonija ili Kosovo izboriti plasman dalje, a baraž Lige nacija će igrati i Srbija i favorit je da se plasira na prvenstvo. Baraž će igrati i naša reprezentacija, a ostaje nada da će nakon njega ova lista postati samo dio historije.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda