Čet04062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno BiH nastavlja gubiti sportske dragulje: Loša praksa koja nas skupo košta

BiH nastavlja gubiti sportske dragulje: Loša praksa koja nas skupo košta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Naša država neiscrpan je rezervoar talenata

Bosna i Hercegovina je neiscrpan rezervoar talenata i to je činjenica koju nam niko ne može osporiti. Međutim, ruku na srce, naša država nije sportska velesila, koja bi mogla sebi priuštiti olako ispuštanje dragulja.

Upravo se to ispuštanje dragulja već duži period dešava naočigled cijele javnosti. Loša je to praksa koja nas skupo košta. Nadležni sportski savezi u BiH nijemo posmatraju kako mladi bh. talenti mijenjaju sportska državljanstva i odlučuju se nositi dres drugih država.

Najnoviji primjer je mlada nogometašica Veronika Terzić. Čapljinka rođena 2000. godine s trinaest godina počela se profesionalno baviti ovim sportom, a sada je dobila poziv Hrvatske A reprezentacije na koji se rado odazvala.

Terzić je ranije nastupala u dresu U-17, odnosno U-19 reprezentacije Hrvatske, a neki će iz Nogometnog saveza BiH reći kako nije imala dovoljno kvaliteta da bi dobila poziv našeg državnog tima.

Da podsjetimo, samo za našu državu nisu imali dovoljno kvaliteta ni Marin Čilić, Ivan Dodig (tenis), Igor Karačić, Željko Musa, Marin Šego, David Mandić (rukomet), Zlatan Ibrahimović (nogomet) i mnogi drugi koji su kasnije napravili zavidne sportske karijere. Da smo ih znali sačuvati, ko zna gdje bi nam bio kraj.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda