Pet10072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno Evo kako je FIFA osmislila novo Svjetsko klupsko prvenstvo

Evo kako je FIFA osmislila novo Svjetsko klupsko prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izgleda privlačno, no ima jedan problem; Europa poručila: "Mi to nećemo igrati!"

Dugo se najavljivalo kako će se promijeniti format Svjetskog klupskog prvenstva, a to bi se trebalo i dogoditi 2021. godine. Nekoliko je promjena, a ključne su kako će se natjecanje igrati ljeti, a ne zimi, bit će 24 kluba i igrat će se svake četiri godine.

Jednoglasnom odlukom odlučeno je kako će se to povijesno Svjetsko klupsko prvenstvo igrati u Šangaju u Kini.

FIFA ovim potezom želi osnažiti natjecanje koje je prethodnih godina izgledalo kao prijateljski turnir za europske klubove koji su ga s pola snage i osvajali. No, sada će na turniru biti 24 kluba, od kojih 8 europskih, a već se zna njih četvero koji bi za dvije godine trebali braniti ponos Europe. To su pobjednici Lige prvaka i Europske lige u posljednje dvije sezone; Real Madrid, Liverpool, Atletico Madrid i Chelsea.

Format je osmišljen tako da će biti osam skupina s po 3 kluba, a dalje, u četvrtfinale, prolaze pobjednici skupine. I, sve to zvuči lijepo i privlačno, ali postoji jedan problem, ogroman problem za ovo natjecanje. Iz Europe je odmah stigao odgovor: "Nitko iz našeg udruženja, neće nastupiti na tom natjecanju!"

Taj oštar odgovor stigao je iz ECA-a, ili europskog udruženja klubova:

"Odlučni smo protiv odobrenja bilo kakvih promjena klupskog SP-a! Možemo potvrditi da niti jedan klub iz našeg udruženja neće sudjelovati na tom natjecanju", stoji u pismu ECA-e upućenom FIFA-i.

Hoće li se europski klubovi i FIFA uspjeti dogovoriti, tek trebamo saznati, no svi dobro znamo koji je recept za kompromis - više novca za natjecanje!

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda