Ned12072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Interesantno HRVATSKA OSTAJE MEĐU ELITOM, UEFA ODLUČILA PROŠIRITI LIGU NACIJA

HRVATSKA OSTAJE MEĐU ELITOM, UEFA ODLUČILA PROŠIRITI LIGU NACIJA

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Održan veliki sastanak u Ljubljani: Evo tko sve prijeti Daliću i društvu

U utorak je u Ljubljani održana sjednica Izvršnog odbora UEFA-e na kojoj je odlučeno kako će A liga Lige nacije umjesto dosadašnjih 12 reprezentacija brojati 16.

To ujedno znači da će Hrvatska ostati u najelitnijem rangu bez obzira što je u posljednjem izdanju, kada je bila u skupini s Engleskom i Španjolskom, završila na posljednjem mjestu.

Osim Vatrenih koji će tako ponovno igrati protiv najjačih reprezentacija Europe, u A ligi će tako ostati i Njemačka, Poljska te Island iako su trebale preseliti i niži rang. Još uvijek nije odlučeno što će točno plasman u Ligi nacija značiti za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali i to bi uskoro trebalo biti poznato.

Momčadi će biti podjeljene u četiri grupe po četiri reprezentacije, a pobjednici grupa će se u lipnju 2021. natjecati na završnom turniru Lige nacija (polufinale, utakmica za treće mjesto i finale). Izvlačenje grupa je zakazano za 3. ožujak 2020. godine u Amsterdamu. Samo natjecanje početi će u jesen 2020. godine i igrat će se u rujnu, listopadu i studenom.

SKUPINE LIGE NACIJA:

A LIGA: Hrvatska, Njemačka, Poljska, Island, Švedska, Ukrajina, Danska, Portugal, Nizozemska, BiH, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija.

LIGA B: Rusija, Austrija, Wales, Češka, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska.

Liga C: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija

Liga D: Gibraltar, Farski otoci, Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda