Sub04042020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Igrači Cristiano Ronaldo pod istragom zbog silovanja za koje bi mogao dobiti doživotni zatvor

Cristiano Ronaldo pod istragom zbog silovanja za koje bi mogao dobiti doživotni zatvor

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Policija u Las Vegasu zvanično je potvrdila kako je u septembru 2018. godine ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. godine u kojem je učestvovao jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo.

Bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) je u intervjuu za izuzetno cijenjeni njemački Der Spiegel ponovila da ju je 13. juna 2009. godine Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u Las Vegasu, gdje je ona radila kao hostesa.

"Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao da je on 99 posto dobar momak, no da ne zna za ovih jedan posto", kazala je Mayorga u intervju.

Ronaldovi agenti odmah su odgovorili tužbom protiv ovih novina zbog, kako je rečeno, zadiranja u privatnost Portugalca, međutim teško je očekivati bilo kakvu korist od toga s obzirom na to da Der Spiegel tom tužbom ne može biti demantovan i cilj tužbe nije dokazivanje neispravnosti iznesenih podataka.

Mayorga je 2010. godine prihvatila 375.000 dolara u zamjenu za šutnju, ali nakon osam godina želi dobiti sudsku presudu za napad koji joj je u potpunosti promijenio život. Ona je i otkrila kako se često bori sa suicidalnim mislima i da ima probleme s alkoholom. Novac je, kako kaže, prihvatila zbog straha od Ronaldove slave i zbog toga što nije željela da se njeno ime provlači kroz javnost.

Ipak, situacija je sada potpuno drugačija, slučaj je opet otvoren, a u američkoj saveznoj državi Nevadi slučaj ne može biti star ukoliko je žrtva prijavila djelo unutar četiri godine. Zakon u ovoj državi nalaže da se za silovanje može dobiti doživotni zatvor s mogućnošću izlaska na uvjetnu kaznu tek nakon deset godina.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda